Edge Computing in strojno učenje

Iščete rešitve za optimizacijo svojih strojev in sistemov ter želite še bolje izkoristiti podatke, ki vam jih dajo na razpolago vaši stroji? Edge Computing in strojno učenje ponujata raznolike možnosti uporabe in vam pomagata povečati učinkovitost vaših procesov. Ponujamo vam rešitve različnih proizvajalcev za razširitev in nadgradnjo vaše industrijske avtomatizacije – z optimizacijo, ki temelji na razpoložljivih podatkih.


 

Kako lahko izkoristite tehnologijo Edge Computing?

 

© Siemens AG 2019.

Računalništvo v oblaku ali na Egde? Pri Industrial Edge se to vprašanje ne pojavlja, saj lahko v odvisnosti od posameznega primera rabe uporabljate oboje. Z Industrial Edge so možne lokalne rešitve, rešitve, ki temeljijo na oblaku, in hibridne rešitve. Industrial Edge Management je osrednja infrastruktura, s katero je mogoče upravljati vse povezane Edge naprave in njihovo programsko opremo v tovarni ali po vsem svetu. Namesto izvajanja posodobitev programske opreme in varnostnih popravkov za vsako napravo posebej, lahko vse skupaj centralno nadzorujete iz enega sistema, ki je po potrebi nameščen na kraju samem ali v oblaku. Poleg tega lahko z okoljem Edge Runtime, ki je že pripravljeno na uporabo in na katerega je mogoče namestiti poljubne aplikacije Industrial Edge, zmanjšate vložen trud pri zagonu sistemov, ki temeljijo na osebnih računalnikih. Industrial Edge omogoča uporabo Edge Computing na stotinah strojev in naprav, tudi če so porazdeljeni po vsem svetu. Naprave in aplikacije je mogoče kadarkoli prilagoditi novim zahtevam.

 

Z Industrial Edge lahko optimalno zbirate in analizirate podatke iz svojih proizvodnih strojev med delujočo proizvodnjo, ne da bi pri tem motili delovanje. S to industrijsko rešitvijo, ki je že pripravljena na uporabo, lahko avtomatizirate svoje IT-procese od razvoja aplikacij do njihove namestitve in uporabe, programsko opremo pa lahko uporabljate v želenem merilu v proizvodnji ali na strojih, ki so porazdeljeni po vsem svetu.

-->{C}

Siemens

 

 

 

Okolje za avtomatizacijo Festo CPX

Pametni izdelki I4.0 nudijo podatke in dodano vrednost

Kako izboljšati servisiranje in nadzor nad stanjem ali doseči preventivno vzdrževanje? Ali lahko predvidite kakovost strojev prihodnosti? Zmanjšate njihovo električno porabo in s tem znižate stroške energije? Dokazljivo povečate ključne kazalnike, kot je na primer skupna učinkovitost opreme (OEE)?

Podatki in poznavanje njihovega pomena ustvarjajo to dodano vrednost. Umetna inteligenca pri tem služi kot "turbo pogon" in dokazano izboljšuje tudi sisteme, ki po današnjih merilih veljajo za dobre.

Conrad in Festo ponujata ustrezne pametne izdelke: 

Modul za energetsko učinkovitost MSE6-E2M na podlagi izmerjenega tlaka in pretoka samodejno izklopi sistem, ko zazna, da je proizvodnja ustavljena. Prihranki energije se gibajo v dvomestnih številkah, naložba pa je pokrita v 6-18 mesecih.

Okolje za avtomatizacijo CPX ponuja vozlišča Fieldbus, ki temeljijo na Ethernetu, z obsežno diagnostiko in nadzorom nad stanjem prek MQTT, vmesnike za Festo Motion Terminal, katerega upravljanje poteka z aplikacijo, ter decentraliziran krmilnik CPX-CEC, ki ima že vgrajene strežnike OPC-UA za povezavo I4.0.

Brezhibna povezljivost in umetna inteligenca (AI)

Velik pomen imajo koncepti za dosledno medsebojno povezovanje vseh komponent s sodobnimi komunikacijskimi standardi I4.0, kot sta MQTT ali OPC-UA, in analizo podatkov z najsodobnejšimi orodji, kot je na primer umetna inteligenca. Festo ponuja oboje: povezavo od obdelovanca, prek mehanike, pnevmatike in elektrike, pa vse do oblaka. V okviru programske opreme Festo Automation Experience pa ponuja IoT-povezavo, digitalne delovne procese in upravljanje vzdrževanja, strokovnjake za podatkovno znanost in že usposobljene modele umetne inteligence – vse to kot modularna ali 100-odstotna storitev. Po želji za namestitev v stroj (On-Edge), v tovarni (On-Prem) ali v oblak.

PDF Festo AX

Festo

Ostale rešitve in priporočila za izdelke

Iščete dodatne možnosti za izboljšanje svojih procesov v zvezi s sistemi za avtomatizacijo? Želite nadgraditi ali učinkoviteje uporabljati prenos in obdelavo podatkov v svojih obratih? Ponujamo vam številne druge rešitve za udejanjanje in razširitev raznolikih primerov rabe. Z našimi komponentami lahko hitro in enostavno omogočite dostop do stroja za varno delovanje v industrijskem okolju ali tudi zmogljivo strojno učenje.

Izdelki