Vzdrževanje na daljavo in industrijski ethernet

Vzdrževanje na daljavo vam omogoča pregled in varčevanje z viri. Zaznavanje napak zanesljivo poteka na daljavo, v odvisnosti od posameznega primera rabe pa jih je možno takoj popraviti. Vse to na daljavo, brez dragih in zamudne poti tja in nazaj.

Da so podatki na voljo v dejanskem času, je treba na kraju samem zagotoviti ustrezno ožičenje in distribucijo signalov. To dosežete z industrijskim Ethernetom, ki ga potrebujejo številne aplikacije. Od običajnega Etherneta se razlikuje po višjih hitrostih prenosa podatkov ter razširjeni komunikaciji prek nivoja nadzora, nivoja krmiljenja in nivoja senzorjev. Poleg tega so komponente bolj robustne in manj občutljive na umazanijo.


 

Oddaljen dostop in vzdrževanje na daljavo

Za rešitve Ewon velja večnivojski varnostni pristop, opremljene so s certifikatom ISO 27001, opravile so revizijo NVISO in imajo v celoti integrirane varnostne standarde za informacijsko tehnologijo.

Ohranjanje pregleda

Zaradi omejitev potovanj, povezanih s pandemijo koronavirusa, so rešitve za vzdrževanje na daljavo danes bolj v ospredju kot v času pred pandemijo, in to ne le med strojnimi inženirji, temveč tudi med upravljavci obratov.

Z učinkovito in trajnostno rešitvijo za vzdrževanje na daljavo proizvajalca Ewon lahko vzpostavite enostavno in varno VPN-povezavo s katerimkoli PLC-krmilnikom – kadarkoli želite in kjerkoli že ste. Tako imajo strojni inženirji in strojniki hiter dostop do informacij o stanju in pregled nad svojimi stroji. Z le nekaj kliki lahko iz PLC-krmilnika ali HMI-vmesnika pridobite podatke v dejanskem času, kar omogoča hitro odpravljanje težav, ne da bi bili fizično prisotni na kraju samem.

Spremljate in analizirate lahko ključne kazalnike uspešnosti svojih strojev in obratov, tako da se lahko proaktivno odzovete, na primer z izvajanjem preventivnega vzdrževanja. Prek lokalnih preglednih plošč ali preglednih plošč v oblaku lahko dostopate do številnih uporabnih ključnih kazalnikov uspešnosti, tako da lahko sprejemate še bolj utemeljene odločitve. Ko je potrebno posredovanje, sistem aktivira alarmna sporočila.

Ewon

Industrijska podatkovna komunikacija proizvajalca LAPP

Rešitve proizvajalca LAPP za tehniko avtomatizacije pri tem vključujejo celotne sisteme za povezovanje s kabli in priključevanje, ki se uporabljajo za neprekinjeno medsebojno povezovanje od nivoja senzorjev/aktuatorjev in upravljanja pa vse do sistema za upravljanje z blagom.

Ustrezna rešitev za vsako rabo

Digitalizacija danes skrbi za to, da se količina podatkov v proizvodnih halah nenehno povečuje.

Ethernet, ki je v pisarniških okoljih že standard, zato postaja vse pomembnejši tudi v industrijskih okoljih. Izziv za industrijske podatkovne kable je v tem, kako zanesljivo zagotoviti vedno višje hitrosti prenosa podatkov v težkih industrijskih okoljih.

Kabli so pogosto milijonkrat upognjeni v verigah za speljavo kablov, ali pa so izpostavljeni agresivnim medijem in visokim temperaturam.

Ker je proizvajalec LAPP vključen v procese avtomatizacije svojih strank, je nenehno postavljen pred izziv, kako ponuditi inovativne rešitve za najpomembnejša vprašanja prihodnosti. Iz tega razloga podjetje svojim strankam ponuja široko paleto komponent in sistemskih rešitev za avtomatizacijo tovarn, zgradb in procesov.

LAPP

Zanesljiv prenos podatkov

 

Medsebojno povezovanje komponent industrijskih obratov je trdno zasidrano v skoraj vseh tržnih segmentih. Cilj je zagotoviti zanesljivo, preprosto in učinkovito podatkovno komunikacijo ter konfiguracijo komponent za avtomatizacijo – od nivoja polja do nivoja nadzora.

Komponente proizvajalca Weidmüller so odlična rešitev, ko potrebujete povezavo za podatkovno komunikacijo med napravami, ki so združljive z Ethernetom. Imajo različne lastnosti in certifikate, zato so optimalne za številne industrijske aplikacije.

 

Izdelki

Omrežna stikala brez možnosti konfiguracije EcoLine

Omrežna stikala brez možnosti konfiguracije EcoLine se lahko pohvalijo s številnimi razpoložljivimi različicami in visoko ekonomičnostjo. Uporabljajo se lahko na širokem temperaturnem območju od -40 do +75 °C, kar omogoča njihovo delovanje tako v proizvodnih obratih kot na terenu.

  • Zaradi svojih majhnih dimenzij ne zasedejo veliko prostora
  • Fleksibilna in usmerjena v prihodnost z režami za SFP-module
  • Robustna zasnova, ki omogoča zanesljivo delovanje

 

Preklopniki Weidmüller

Servisni vmesniki FrontCom® in vtičnice

Povezovalna tehnika Ethernet ponuja optimalno rešitev za infrastrukturo vašega stroja ali obrata. Pokriva celoten spekter potrebnih aplikacij: konektorji RJ45 in USB, vtičnice za nosilne letve ali servisni vmesniki iz ene roke.

Servisni vmesnik FrontCom® Micro je idealen za dostop do podatkov prek konektorjev RJ45 ali USB, FrontCom® Vario pa združuje več funkcij v enem sistemu. Pravo kombinacijo za svoje potrebe lahko preprosto izberete iz široke ponudbe podatkovnih, signalnih in napajalnih modulov.