Merilna tehnika za elektroinštalacijo

Svojim strankam že 39 let nudimo vrhunsko tehniko in visoko kakovost. Blagovna znamka VOLTCRAFT ponuja široko paleto naprav na področju profesionalne merilne tehnike, napajanja in polnilne tehnike. Dve odločilni značilnosti sta zanesljivost in varnost, na primer pri multimetrih za izobraževanje ali pri testerjih napetosti, ki se morajo vsak dan izkazati pri uporabi v težkih pogojih na gradbišču.

Natančno prilagojene rešitve za uporabo v praksi in inovativni izdelki z uporabniku prijaznim upravljanjem, omogočajo učinkovito uporabo izdelkov. Tako se lahko osredotočite na svoje delo.

 

       

 

 

 

 

 

 

Multimetri

Multimeter ali večnamenski merilnik je eno od najpomembnejših merilnih in diagnostičnih orodij. Je zanesljiv pripomoček zlasti za nizkonapetostne sisteme, kot so domofoni, alarmni in protipožarni sistemi, klicne naprave, videonadzorni sistemi in sistemi vodil. Blagovna znamka VOLTCRAFT je svojo serijo multimetrov VC-400 posebej prilagodila potrebam elektroinštalacije in optimizirala njeno praktičnost v težkih pogojih okolice. Model VC-460 E je glavna atrakcija te serije in ponuja vrsto zaščite IP65, tester vrtljivega polja ter nizkoprepustni filter, poleg tega pa je brez poškodb preživel teste padca z višine 2 metrov. Na področju izobraževanja pa serija VC-200 s svojimi zaščitnimi funkcijami (kot je na primer varnostno ohišje) zagotavlja maksimalno zaščito za uporabnika.

 

Izbrani izdelki:

 

 

Tokovne klešče

Tudi tokovne klešče imajo svoje prednosti pri določenih nalogah testiranja. Pri občutljivih porabnikih je treba nenehno preverjati in beležiti porabo toka. Če izmerjeni tokovi odstopajo, to pomeni, da lahko kmalu pričakujete izpad ali da je porabnik že odpovedal. Tokovne klešče VOLTCRAFT VC-337 imajo zelo ozke čeljusti, zato jih lahko uporabljate v razdelilnih omaricah vseh dimenzij, s tem pa je omogočeno merjenje toka tudi na mestih, kjer je na voljo zelo malo prostora. Izdelki VOLTCRAFT pa ne pokrivajo le majhnih tokov, na voljo so namreč tudi tokovne klešče za merjenje tokov do 1.000 A in premere kablov do 37 mm.

Izbrani izdelki:

 

 

Dvopolni testerji napetosti

Za zagotovitev varnosti pri delu v električnih tokokrogih se je treba prepričati, da ni prisotna napetost. To je treba izvesti s kakovostnim testerjem napetosti, kot je na primer VOLTCRAFT VC-65. Uporablja se lahko v prenapetostni kategoriji CAT IV 600 V. Zasnovan je bil za prehodno napetost do maksimalno 8.000 V in tako uporabniku zagotavlja maksimalno zaščito. Vendar pa z njimi ni mogoče določiti le stanja napetosti, temveč je s funkcijami, kot so testiranje vrtilnega polja, zaščitnega stikala na diferenčni tok (FID-stikala) in prevodnosti, nepogrešljiva merilna naprava, ki je seveda na voljo tudi v kalibrirani različici.

 

 

 

Brezkontaktni testerji napetosti

Brezkontaktni testerji napetosti so priročni in omogočajo hitro preverjanje, če je prisotna napetost. Prav tako lahko z njimi preverite, če obstajajo prekinitve v podaljševalnih kablih. Brezkontaktni tester napetosti MS-540 lahko poleg izmenične napetosti zazna tudi magnetna polja. To je še posebej koristno pri popravilih pralnih in pomivalnih strojev. Delovanje dovodnih ventilov lahko enostavno preverite, tako da merilno konico približate tuljavi. Funkcija žepne svetilke, zvočna signalizacija z vibriranjem in široko območje napetosti (12-1.000 V/AC), pri modelu MS-540 poskrbijo za to, da je ta nevpadljiv tester napetosti idealen pripomoček za vsakdanjo rabo.

 

 

 

Merilniki izolacij

Merilnik izolacij ET-200 omogoča preprosto in nezapleteno preverjanje trenutnega stanja izolacij in ocenjevanje kakovosti izolacij (PI/DAR). Z njim lahko nemudoma odkrijete napake v izolaciji v navitjih motorjev in generatorjev ali tudi v podzemnih kablih. Trajanje merjenja je možno predhodno programirati vse do neprekinjenega merjenja, pred začetkom merjenja pa lahko tudi določite mejne vrednosti. Za udobno delo je kot dodatna oprema na voljo sprožilni merilni kabel MS-ET-200, s katerim lahko meritev sprožite s pritiskom tipke neposredno na merilni konici.

 


 

 

 

Merilniki ozemljitve

Brezhibno delujoča ozemljitev zgradb s čim manjšo upornostjo je izredno pomembna za odvajanje morebitnih prenapetosti in za zagotavljanje delovanja zaščit. Kakovost ozemljitve je treba redno preverjati. Primerna naprava z enostavnim upravljanjem je merilnik ozemljitve VOLTCRAFT ET-02, ki jo prejmete skupaj z vso potrebno opremo. Naprava podpira 3-polno merjenje z vtičnimi konicami ali poenostavljeno merjenje ozemljitve z 2-polnimi sponkami. Z velikim osvetljenim prikazovalnikom in preglednimi upravljalnimi elementi je merilnik ET-02 idealen pripomoček za mobilno rabo.

 

 

Modeli Special Edition (SE)

Blagovna znamka VOLTCRAFT v rednih časovnih intervalih ponuja posamezne modele v posebni izdaji (Special Edition). Pri tem se v okviru posebne proizvodnje izrecno proizvede točno določen model v ustreznem številu kosov.

V tem primeru se izplača preveriti ponudbo, saj vam ta omogoča posebej velike prihranke. 

  • Identična oprema kot pri standardnem modelu
  • Izjemno privlačna cena
  • Do razprodaje zalog

Merilni kabli in testne konice

 

Testne konice in merilni adapterji, ki vam olajšajo vsakodnevno delo.

  • Varno
  • Premišljeno
  • Preizkušeno
  • Zanesljivo

Ti izdelki so primerni za vse merilnike VOLTCRAFT.

Izbrani izdelki:

Izbrani izdelki:

V naši spletni trgovini boste našli celotno ponudbo blagovne znamke VOLTCRAFT z  inovativno merilno tehniko za vse poklicne skupine. Poleg električne merilne tehnike so na voljo tudi druge kategorije, kot so merilna tehnika okolja, napajanje, polnilna tehnika in endoskopija, ter posebno kategorijo izdelkov z ISO-kalibracijo, kjer najdete samo kalibrirane naprave.

Druge zanimive teme:

Oglejte si profesionalno tehniko za testiranje in merjenje znanih blagovnih znamk.

Preverite zdaj>

Spoznajte naše aktualne ponudbe in promocije.

Preverite zdaj>