USTREZNO ROČNO ORODJE ZA VSAKO SITUACIJO

Vseh orodij ne moremo metati v isti koš!

Kakovost ima svojo ceno in to z dobrim razlogom.

Vsak obrtnik ve, kako pomembno je imeti pri roki ustrezno orodje primerne kakovosti in ob pravem času. To namreč ne omogoča samo tega, da lahko delo poteka v skladu s standardi in varnostnimi predpisi, temveč tudi izjemno poveča produktivnost in učinkovitost.

Inovativnost, produktivnost in pravilna uporaba kakovostnih orodij vodijo do uspeha!

Izvijač Bosch Professional X-Lock Zmogljiv akumulator Metabo

 


 

Joker – vse zmore bolje

Ko smo se začeli ukvarjati z viličastimi ključi, so se pojavila številna vprašanja: Zakaj je treba viličasti ključ vedno obračati, zakaj je sploh upognjen, zakaj nenehno izgubljamo vijake, zakaj nam zdrsne in si poškodujemo prste? To novo premišljevanje o viličastem ključu je pripeljalo do pravega ključa Joker, ki deluje tudi v vseh tistih primerih, ko ne pomaga več noben adut.

Omejevalnik za hitrejše vijačenje

Najbrž dobro poznate to situacijo: Za preprečitev telesnih poškodb morate ključe vedno znova ponovno natikati, jih nenehno naravnavati in odmerjati uporabljeno silo. Sedaj je to stvar preteklosti. Dandanes ključ Joker s svojim omejevalnikom preprečuje zdrs z glave vijaka navzdol. To seveda marsikaj poenostavi. Poleg tega pa je pri vijačenju možno uporabiti veliko večjo silo.

 

Varnejši z učinkom proti zdrsu

Domiselna geometrija dvojnega šesterokotnika pri ključu Joker poskrbi za to, da se povezava z vijakom ali matico tesno prilega. Zamenljiva, kaljena kovinska ploščica v zevu ključa Joker pa se z izjemno trdimi zobci močno oprime vijaka. Ti dve značilnosti preprečujeta neprijeten zdrs tudi pri visokih vrtilnih momentih.

 

Praktična funkcija fiksnega oprijema

S funkcijo fiksnega oprijema, ki jo nudi ključ Joker, boste matice in vijake neposredno in zanesljivo prenesli na mesto uporabe. Tam lahko nato navoj hitro in zanesljivo privijete/odvijete. S tem učinkovito preprečite, da bi vam vijak ali matica padla na tla. Pri tem seveda odpade tudi zamudno iskanje.

 

Zelo majhen povratni kot

Manj je več. To velja predvsem tam, kjer ste morali doslej na najbolj tesnem mestu montaže običajne ključe s 60° povratnim kotom X-krat zasukati, da ste privili in odvili vijak ali matico. Ključ Joker namesto 60° povratnega kota sedaj ponuja 30° povratni kot z dvojnim šesterokotnim mehanizmom.

 

Priporočeni izdelki

Zyklop Speed – neverjetno hitra in neverjetno fleksibilna

Nismo mogli verjeti, da ni možno izdelati hitrejše raglje. Poleg tega nas je motilo tudi to, da uporabniki za opravljanje svojega dela potrebujejo številne različne vrste ragelj. Iz tega razloga smo postavili pod vprašaj prav vse, kar je bilo značilno za raglje. Rezultat vsega tega premišljevanja je raglja Zyklop Speed. Konstrukcija vztrajnostne mase pri raglji Zyklop Speed poskrbi za zelo visoko delovno hitrost. Poleg tega pa raglja Zyklop Speed združuje prednosti kar 5 lastnosti raglje v samo enem orodju. Dodatno jo lahko uporabljate tudi ko izvijač.

Zelo hitro vrtenje

Raglje Zyklop Speed lahko zelo hitro vrtite. Konstrukcija vztrajnostne mase poskrbi za pospešeni postopek vijačenja. Izvedba s simetrično rotacijo ročaja Kraftfrom in tulec s prostim tekom podpirata bliskovito hitro vrtenje. To velja predvsem takrat, ko zaradi navoja z lahkim tekom raglja še ne prime.

Glava s poljubnim nagibom

Glaoa izvijača lahko poljubno nagibate. Z drsnim stikalom, ki se nahaja na obeh straneh, jo lahko nato fiksirate v vsakem položaju. Tudi na zelo tesnih ali težko dostopnih mestih vijačenja je možno enostavno opravljanje dela z veliko prostora za roke.

 

Kroglast fiksirni mehanizem

Kroglast fiksirni mehanizem poskrbi za zanesljivo prileganje nasadnih ključev in opreme ter s tem tudi za varnost med vijačenjem, na katero se lahko zanesete. S kratkim pritiskom tipke za sprostitev je možna menjava nastavkov v vseh definiranih položajih. Tipko lahko pritisnete celo v 90° položaju.

 

Desni/levi hod

Vsi izvijači Zyklop Speed lahko v poljubnem položaju hitro in enostavno preklopite na desni/levi hod s pomočjo rebrastega koleščka. Tako ne izgubljate časa z zamudnim preklapljanjem!

 

Majhen povratni kot

Preklopne izvijače z 72 finimi zobci imajo majhen povratni kot, ki znaša samo 5°.  Majhen hod omogoča hitro in natančno delo v vseh položajih vijačenja.

 
 

Običajen izvijač

V 0° položaju lahko raglje v kombinaciji z adapterjem in nastavkom uporabljate kot običajen izvijač.

Glava izvijača

Glavaizvajača je ergonomsko oblikovana. Vdolbine za prste nudijo odlično oblikovane površine za prislanjanje roke ali prstov pri vrtenju glave.

Priporočeni izdelki

Izvijači Wiha speedE

Obstajajo dejavnosti, pri katerih je dejansko možna samo uporaba običajnega in ročno vodenega izvijača, mar ne? To velja v primerih, ko je treba na primer z občutkom izvajati občutljivo vijačenje, da ne tvegamo materialne škode, ali pa ko je treba zagotoviti zanesljivo napetost. To sicer zahteva svoj čas, uporabo sile in potrpljenje, ampak kaj, ko ni nobene druge možnosti, mar ne? Vse zgoraj našteto je nekoč sicer držalo, danes pa je pravilen odgovor na te trditve naslednji: drži in ne drži! Drži, da je pri določenih dejavnostih potreben ročni nadzor, pri katerem se dela z občutkom. Vendar pa je sedaj na voljo sodobna alternativa, ki uporabnikom občutno olajša njihovo delo: električni izvijači Wiha speedE®.

Nova generacija speedE® II zmore celo še veliko več. Izčrpajoč postopek vijačenja postane samodejen in ga je sedaj možno izvajati celo 3x hitreje kot pri ročnem vijačenju. Proti koncu se aktivira zapora za zaščito materiala, ki je sedaj na voljo v dveh stopnjah, in sicer 0,4 Nm ali 1,0 Nm – odvisno od tega, če mora vijačenje potekati posebej občutljivo ali pa lahko poteka močneje.

Priporočeni izdelki

Ne pozabite na svoj hrbet tudi pri transportiranju orodja

Za to prav takoj obstajajo rešitve, s katerimi boste prihranili svojo moč in ki so ergonomsko ugodne za vas. Kovček za orodje na kolesih, ki ga lahko enostavno vlečete za seboj, omogoča, da se izognete težkemu nošenju ali dvigovanju kovčka z orodjem, pri čemer enostransko obremenjujete svoje telo. Nogice zvišajo položaj kovčka z orodjem ob postavitvi in s tem omogočajo udobno jemanje orodja iz kovčka. Pri tem pa lahko kovček uporabite tudi kot pripomoček za sedenje ali kot stopničko. To je samo nekaj primerov, kaj vse ponujajo ergonomske profesionalne rešitve.

Izjemno veliki kolesi omogočata, da kovček brez težav premaga tudi neugoden teren ali na primer stopnice. S tem se močno poveča svoboda gibanja na gradbiščih, kjer svoja orodja pogosto potrebujete na različnih mestih oziroma v različnih nadstropjih, pri tem pa vam jih ni treba nositi ali dvigovati.

 

Amortizerji poskrbijo za enostavno odpiranje pokrova kovčka in preprečujejo nenamerno hitro zapiranje. S tem se zmanjša tveganje za ukleščenje prstov.

 

Izvlečna stopnica in nenazadnje tudi sam kovček (s svojimi stabilnimi nogicami) omogočata, da ju lahko uporabljate kot mobilno montažno stopnico.

 

Pozicioniranje kovčka na štirih izvlečnih nogicah, kar velja tudi v odprtem stanju, poskrbi za bistveno prijetnejši, učinkovitejši in bolj ergonomski položaj pri delu, saj se vam pri jemanju orodja ni več treba pripogibati vse do tal.

Na izdelek  

 

Menjava opreme še nikoli ni bila tako hitra

X-LOCK je revolucionarni sistem kotnih brusilnikov Bosch Professional, ki omogoča menjavo opreme s samo enim klikom. Sistem je hiter, zanesljiv, deluje brez uporabe orodja in je združljiv s številnimi blagovnimi znamkami drugih proizvajalcev, zato ima velik potencial, da hitro postane nov standard na tržišču.

Več kot 30 blagovnih znamk je del revolucije X-LOCK. To vsakomur ponuja ogromno izbiro opreme X-LOCK vseh vrst in cenovnih razredov.

 

     

X-TRA enostavno in hitro

Menjava kolutov v 3 sekundah – brez dodatnega orodja.

X-TRA obsežno

Ogromna izbira kotnih brusilnikov z več kot 150 kosi opreme.

X-TRA zanesljivo

En klik potrdi, da je oprema fiksno zaskočena.

 

 X-TRA združljivo

Več kot 30 proizvajalcev opreme se je že pridružilo novemu standardu na tržišču.

 

Priporočeni izdelki

Priporočeni izdelki

Cordless Alliance System: en akumulator za vse.

Cordless Alliance System (CAS) poskrbi, da ste neodvisni od električne vtičnice! Sedaj lahko 18 V stroje, akumulatorske pakete in polnilnike najrazličnejših proizvajalcev enostavno kombinirate med seboj. S tem so sedaj možni številni profesionalni primeri rabe tudi z akumulatorskim napajanjem – od standardnih pa vse do posebnih nalog.

Pa naj bo to rezanje, brušenje, poliranje ali spajanje – pri vseh primerih rabe v zvezi z obdelavo kovin, so z napravami partnerjev CAS, kot so TRUMPF, GESIPA, EISENBLÄTTER, MONTIPOWER in METABO, na voljo številne rešitve akumulatorskega napajanja. En akumulator za vse delovne korake – od standardnih do posebnih primerov rabe. Preprosto kombinirajte ustrezne stroje partnerjev CAS. S tem ne boste samo zmanjšali števila akumulatorjev in polnilnikov, temveč boste tudi privarčevali in prispevali k varstvu okolja. 100 % združljivost v 18 V razredu!

 

Pri vseh primerih rabe na področju streh in lesa program CAS vključuje akumulatorske stroje proizvajalcev MAFELL, PREBENA in METABO.

Za primere rabe na področju elektrike pa so na voljo številni akumulatorski izdelki partnerjev CEMBRE, STEINEL in METABO.

Akumulatorska tehnologija vmesnika: LiHD

S tehnologijo LiHD proizvajalec Metabo pokriva celotno območje moči od 400 do 3.200 W, ki sega od običajnih strojev do edinstvenih sistemskih rešitev. Pri primerih rabe, kjer je bilo doslej možno uporabljati samo najmočnejše stroje z omrežnim napajanjem, je sedaj na voljo tudi akumulatorsko napajanje. Novi LiHD akumulatorski paketi so sedaj na voljo s kapaciteto 4,0 Ah, 5,5 Ah, 8,0 Ah in 10,0 Ah.

1. Večja zmogljivost

  • z novo tehnologijo LiHD-celic v kombinaciji z na novo razvitim akumulatorskim paketom

  • Visokotokovne zbiralke in povečani kontakti

  • 3-krat boljša prevodnost s celičnim konektorjem iz posebne bakrove zlitine

2. Daljši čas delovanja

  • Več aktivnega materiala v celici

  • Uporaba kakovostnih materialov (srebro in baker)

3. Daljša življenjska doba

in izjemna robustnost: optimalna zaščita pred notranjo kontaminacijo s popolnim ulitkom in popolnim zaščitnim lakiranjem elektronike ter optimalno tesnjenje v konstrukciji pokrova

  • Zaščita celic z gumijastimi blažilniki

  • Redkejše polnjenje zaradi več uporabne energije v celicah

  • Zunanja gumijasta prevleka akumulatorskega paketa zagotavlja zanesljivo stabilnost brez drsenja ter služi tudi kot zaščita pred udarci

Priporočeni izdelki

Usluge

Pošljite povpraševanje

Zahtevajte individualno ponudbo v nekaj preprostih korakih.

Konfekcioniranja kablov

Konfigurirajte lastne kable glede na vaše individualne zahteve.

Načrtovana in ponavljajoča naročila

Načrtujte dostavo vnaprej.

Conrad Connect

   Ustvarite svoje edinstvene inteligentne programe. Vse pametne naprave združite v en sistem.