Zvišanje cen električne energije, visoka inflacija in naraščajoči stroški drugih komunalnih storitev so številna gospodinjstva, lastnike malih in velikih podjetij pripeljali do tega, da aktivno iščejo načine za zmanjšanje porabe. Dovolj je nekaj sprememb, pa bodo naši računi manjši, udobje vsakdanjega življenja pa veliko večje. Pri Conradu imamo prave rešitve za izboljšanje energetske tesnosti, sledenje požiralcem električne energije ali zmanjšanje odpadne vode.

Varčevanje z elektriko

 

 

Manj izdatkov za elektriko pomeni bolj fleksibilen proračun za podjetja in gospodinjstva ter ukrepe za varovanje okolja. Zamenjava klasičnih žarnic z LED razsvetljavo ali namestitev senzorjev gibanja omogoča zmanjšanje nepotrebne porabe energije, zagotavlja svetlobo le takrat, ko jo potrebujete. Z izbiro kompaktnih in enostavnih merilnikov stroškov energije boste našli naprave, ki povzročajo znatne trenutne obremenitve in proračun za prihodnje tedne in mesece.

 

Oglejte si več  

Naša priporočila

Obnovljiva energija

 

Narava daje najcenejšo energijo – le izkoristiti jo je treba. Zahvaljujoč nenehno izboljševani tehnologiji so solarni moduli primerni tako za brezžične vrtne svetilke kot tudi za velike sisteme za proizvodnjo električne energije. Kažejo visoko odpornost na težke vremenske razmere in učinkovitost, ki traja več let. Napajalniki in solarni polnilniki vam omogočajo polnjenje opreme zunaj električnega omrežja. Raznolikost uporabe sončne energije ni omejena.

 

Oglejte si več  

 

Naša priporočila

Prihranek pri stroških ogrevanja

 

 

Stroški ogrevanja so eden največjih izdatkov v gospodinjstvu. Ogrevalni sistem, ki uporablja sodobne rešitve za upravljanje in regulacijo distribucije toplote, zagotavlja več udobja in hkrati znižuje stroške.  Informirajte se o sistemih za regulacijo ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije. Namestite energetsko učinkovite radiatorske termostate, ki jih je v kombinaciji z ustrezno aplikacijo možno upravljati prek funkcije Bluetooth ali WLAN-povezave, ter termostate z dnevnimi in tedenskimi programi, ki še posebej poenostavijo upravljanje ogrevanja.

 

Oglejte si več  

Naša priporočila

Lokacija toplotnih izgub

 

Gradbena industrija postavlja zelo visoke zahteve glede termovizijskih kamer. Osnovna uporaba je ocena kakovosti toplotne izolacije v stavbah, lociranje toplotnih mostov, razpok v konstrukciji stavb, kontrola delovanja prezračevalnih, klimatskih in ogrevalnih sistemov. Conrad ponuja tudi termovizijske kamere s širokokotnim objektivom, specializirane za gradbena dela, ki bodo v primeru visokih, širokih ali stoječih objektov skrajšale čas meritev in priprave poročil.

 

Oglejte si več  

 

Naša priporočila

Smart Home

 

 

Sodobne tehnologije so prisotne na vseh področjih življenja, kar pomeni, da je razsvetljavo in ogrevanje domov ali delovnih prostorov mogoče tudi avtomatizirati. Uporabljajte sisteme za varčevanje z energijo in naprave Smart Home, ki jih lahko upravljate centralno. Pametni sistemi, kot je Finder YESLY, vam omogočajo, da s pametnim telefonom upravljate razsvetljavo, električne rolete in še veliko več v vašem domu. Preprečujejo tratenje električne energije in se lahko namestijo tako v posamezne prostore kot v celotne objekte.

 

Oglejte si več  

Naša priporočila

Baterije in akumulatorji

 

Danes si je težko predstavljati delovanje številnih vsakdanjih naprav brez baterij ali akumulatorjev. Izberite polnilne baterije ali baterije v številnih priljubljenih standardih: AA, AAA, 9 V baterije, pa tudi posebne baterije, ki bodo vašim napravam dopolnile stabilen in učinkovit vir energije.

 

Oglejte si več  

 

Naša priporočila

Varčevanje z vodo

 

 

Namakalne naprave, hidroforji in pametne vrtne naprave vam lahko pomagajo varčevati z vodo. Še več možnosti imate, če za zalivanje rastlin uporabljate vodo iz rezervoarja za deževnico ali vodnjaka. Možnosti je veliko.

 

Oglejte si več  

Naša priporočila