Vse informacije o novi identiteti blagovne znamke

Podjetje Conrad se je v zadnjih nekaj letih preoblikovalo v nabavno okolje. Danes kot ponudnik rešitev nudimo vse, kar potrebujete za uspešno nabavo tehničnih izdelkov. To pozicioniranje je sedaj jasno izraženo v naši preoblikovani identiteti blagovne znamke. V nadaljevanju najdete vse, kar morate vedeti o naši prenovljeni blagovni znamki.

 


 

 

Naša blagovna znamka se je spremenila: pripravljeni smo na novo stoletje

Že 100 let svojim strankam pomagamo pisati zgodbe o uspehu, tako da jih oskrbujemo z najboljšimi razpoložljivimi komponentami in tehničnimi izdelki. Da bo tako ostalo tudi še naslednjih 100 let, podjetje Conrad danes ponuja veliko več kot le tehnične izdelke. Na naši poti k temu, da postanemo vodilno nabavno okolje za tehnične izdelke, našim strankam po vsej Evropi omogočamo, da dobijo točno to, kar potrebujejo za uspešnost svojih projektov ali podjetij. Nudimo jim kakovostno ponudbo z milijoni izdelkov, rešitve in storitve, ki so osredotočene na stranke, ter strokovno osebno svetovanje.

 

To so sestavine za vašo uspešno nabavo in točno to izraža naš novi moto "All parts of success" kot osrednje sporočilo zgodbe o naši blagovni znamki. V kombinaciji z novim dizajnom blagovne znamke je rezultat enotna in prepoznavna identiteta blagovne znamke.

 

 

Zakaj smo se odločili za preoblikovanje?

Podjetje Conrad se iz tehnične trgovine za zasebne stranke (B2C) spreminja v nabavno okolje za tehnične izdelke, ki se osredotoča na poslovne stranke (B2B). To novo pozicioniranje je možno videti in doživeti z novo identiteto blagovne znamke.

Kaj se spreminja?

Nov dizajn blagovne znamke upošteva prilagodljivost podjetja in tvori sistem oblikovanja, ki je bil razvit po načelu "najprej digitalno" in ki se fleksibilno prilagaja vsem namenom uporabe. Pri tem smo značilno Conradovo modro barvo malce spremenili, tako da v celoti izkorišča svoje prednosti v digitalnih medijih. Dopolnjuje jo temno modra barva, ki simbolizira zanesljivost in strokovnost ter v kombinaciji s svežo rumeno barvo tvori barvno trojico, ki blagovni znamki daje značilen pečat. Pisava, ki je bila zasnovana posebej za podjetje Conrad, z jasnim in sodobnim značajem povečuje čitljivost v vseh velikostih in aplikacijah, zlasti v majhnih digitalnih formatih. Slike so kakovostne in avtentične, saj se osredotočajo na bistvo. Identiteto blagovne znamke dopolnjuje nov moto "All parts of success", ki je komunikacijski nosilec naše zgodbe o blagovni znamki.

Kaj ostaja nespremenjeno?

Conradova modra in Conradova rumena sta še vedno pomembni osnovni barvi, ki zaznamujeta značilen videz. Tudi logotip ostaja nespremenjen in služi kot vizualni simbol za čim večjo prepoznavnost. Vendar pa se bo sedaj uporabljal samo še enobarvno: v modri ali beli barvi.

Kdaj se bo izvedel prehod na nov dizajn?

Podjetje Conrad se bo od januarja 2023 naprej v vseh medijih predstavljalo v enotnem in prepoznavnem videzu. Prenovljena blagovna znamka je bila prvič predstavljena 14. novembra 2022 z novim razstavnim prostorom na sejmu Electronica v Münchnu. Glavni prehod na najpomembnejše medije, kot so spletna trgovina, elektronske novice, družbeni mediji in tiskovine, bo potekal od 9. januarja 2023 naprej. Temu pa bodo sledile postopne spremembe ostalih medijev in aplikacij.

Kaj pomeni nov moto „All parts of success“?

Naš nov moto izraža, da odločilno prispevamo h gospodarskem uspehu naših strank z vsemi sestavnimi deli naše palete storitev. "All parts of success" so obsežna ponudba z več kot 7 milijoni izdelkov, rešitve in storitve, ki so osredotočene na stranke (npr. e-nabava), ter človeški dejavnik z osebnim svetovanjem in podporo s strani vodij ključnih kupcev in svetovalne službe.

 

 

Zakaj podjetje Conrad ponuja "All parts of success"

Svojo ponudbo smo optimizirali za sodobne izzive pri nabavi tehničnih izdelkov, saj s prilagojenimi rešitvami e-nabave poenostavljamo zapletene postopke nabave ter podjetjem vseh velikosti in iz vseh panog pomagamo prihraniti čas in denar. Proizvajalci in distributerji lahko kot prodajni partnerji v spletni trgovini Conrad hitro in enostavno dosežejo nove ciljne skupine in tržišča. Tudi zasebne stranke lahko izkoristijo strokovno ponudbo izdelkov in storitev. Kot privlačen partner s tem ponujamo vse sestavne dele za večji gospodarski uspeh.


All parts of success

Kaj bo blagovna znamka Conrad predstavljala v prihodnosti?

Podjetje Conrad vedno uspešno kombinira ustvarjanje tehnološke vrednosti in spoštovanje do ljudi. Smo iznajdljivi in za svoje stranke vedno najdemo pravo rešitev. Razmišljamo podjetno in našim poslovnim strankam omogočamo še bolj ekonomično nabavo tehničnih izdelkov. Delujemo iniciativno in predlagamo smiselne alternative ali izboljšave. Delujemo premišljeno in kot družinsko podjetje zagotavljamo kakovost, zanesljivost, dolgoročna partnerstva ter trajnostno in varčno rabo virov.