Ker so zahteve odločilnega pomena

Od delavnice, učilnice pa vse do proizvodnje: Conradovo nabavno okolje nudi ustrezno spajkalno postajo za vsako področje uporabe

 • Vsestranskost: spajkalna postaja za domače mojstre, modelarje, ljubiteljske elektronike in izdelovalce
 • Varno je varno: spajkalna postaja za šolo in izobraževanje
 • Vse v enem: spajkalna postaja za obrt in delavnico
 • Dva na en mah: spajkalna postaja za industrijsko rabo

 

 

 

  Ali želite učencem ali vajencem približati uporabo spajkalne postaje? Želite odvajati škodljive hlape pri kompleksnih delih spajkanja z mehkimi spajkami? Ali je vaš cilj karseda učinkovito spajkati na industrijskem področju in pri tem varovati vire? Nameravate spajkati vtiče in kable na novem modelu avtomobila? Pa naj bodo to učitelji, obrtniki, delavci v proizvodnji ali pa ljubiteljski izdelovalci – vse te ciljne skupine bodo v Conradovem nabavnem okolju enostavno in hitro našle želene izdelke! In to kljub dejstvu, da se različna področja uporabe spajkalnih postaj skorajda ne bi mogla bolj razlikovati med seboj.

  Oseba, ki natančno pozna svoje ciljne skupine, je Volker Kunz, projektni vodja prodaje za lastne blagovne znamke pri podjetju Conrad Electronic, ki strankam svetuje naslednje: »Da boste lahko zadovoljili svoje zahteve, je pri nakupu spajkalne postaje izjemno pomembno, da imate pred očmi natančen scenarij uporabe in na tej podlagi preverite, če ima izbrani model ustrezne lastnosti.« Da bi strankam olajšal izbiro in pregled, je strokovnjak za izdelke spodaj opredelil štiri značilne ciljne skupine in zanje podrobno predstavil primerno spajkalno postajo. Vse spajkalne postaje so na voljo v Conradovem nabavnem okolju.

   

  • Ciljna skupina št. 1: domači mojstri, modelarji, ljubiteljski elektroniki in izdelovalci
  • Ciljna skupina št. 2: šola in izobraževanje
  • Ciljna skupina št. 3: obrt in delavnica
  • Ciljna skupina št. 4: industrija in proizvodnja

   

  Ciljna skupina št. 1: domači mojstri, modelarji, ljubiteljski elektroniki in izdelovalci

  Enostavno upravljanje, visoka zmogljivost in različne vrste konic za različne primere spajkanja: spajkalna postaja ST-80A ponuja vse, kar si želijo ljubiteljski uporabniki s profesionalnimi zahtevami. Za domače mojstre, modelarje in ljubiteljske elektronike je poudarek na zanesljivem delovanju in fleksibilnem delu – in ravno to so prednosti te spajkalne postaje blagovne znamke Toolcraft. Medtem ko modelar pri zamenjavi konektorja na akumulatorju modela potrebuje široko spajkalno konico in visoko moč, sta za ljubiteljskega elektronika, na primer pri sestavljanju kompleta za elektroniko, nepogrešljiva fina konica in nastavljiva temperatura. V skladu s tem je možno pri tem modelu spajkalne postaje hitro in enostavno zamenjati različne spajkalne konice za različne primere spajkanja.

  Za zaščito občutljive elektronike že ta osnovni model nudi izravnavo potenciala prek 4 mm priključka z elektrostatično zaščito. Pod robustnim, prašno barvanim aluminijastim ohišjem spajkalne postaje ST-80A se poleg tega skriva kakovosten keramični grelni element, ki omogoča spajkanje z visoko močjo (80 W) na temperaturnem območju med 150 in 450 °C. Temperaturo lahko enostavno in natančno nastavite z uporabo analognega vrtljivega regulatorja, LED-lučka pa signalizira stanje delovanja in regulacijo spajkalne postaje. Spajkalnik se lahko pohvali tudi z izjemno fleksibilnim silikonskim kablom in se zanesljivo prilega držalu, ki je opremljeno s čistilnim pripomočkom za spajkalne konice in integrirano čistilno gobico.

   

  Analogna spajkalna postaja TOOLCRAFT ST-80A

   

  Ciljna skupina št. 2: šola in izobraževanje

  Enostavno spajkanje in vse pod kontrolo: spajkalna postaja ST-100 HF blagovne znamke Toolcraft je idealna za uporabo pri pouku MINT ali pri izobraževanju. Visokofrekvenčna tehnologija omogoča, da tudi neizkušeni uporabniki veliko lažje izvajajo prve poskuse spajkanja, kar vodi do hitrega uspeha v učnem procesu. Spajkalna postaja bo uporabnikom v veselje že ob vklopu: njen visokofrekvenčni indukcijski grelni element namreč omogoča izjemno hitro segrevanje in s tem takojšen začetek šolske ure ali izobraževalne enote. Vrtljivi regulator omogoča hiter dostop do nastavitve temperature, učitelj pa lahko tudi digitalno shrani pogosto uporabljene vrednosti temperature in jih enostavno prikliče s pritiskom tipke. Da boste popolnoma prepričani in se boste izognili poškodbam komponent, lahko z zaščito z geslom preprečite tako spreminjanje temperature kot tudi nepooblaščen dostop do privzetih nastavitev. Pri tem pa močno kontrasten in s tem lahko berljiv LCD-prikazovalnik, na katerem je izbrana nastavitev prikazana kot nastavljena in trenutna vrednost, učitelju olajša kontrolo temperature.

  Senzor nagiba zagotavlja še večjo varnost in energetsko učinkovitost pri pouku. Senzor namreč zazna, če se spajkalnik trenutno uporablja, v nasprotnem primeru pa napravo po 20 minutah preklopi v stanje pripravljenosti oziroma po 40 minutah v način varčevanja z energijo. Spajkalna postaja ST-100 je poleg tega tudi fleksibilna in robustna: spajkalnik se dobro prilega roki in je opremljen s kakovostnim silikonskim kablom, ki izjemno olajša uporabo. Za različne zahteve je možno izjemno hitro in brez dodatnih orodij pritrditi različne spajkalne konice, za katere sta na voljo dve praktični stranski odlagalni površini. Spajkalne konice ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, dovolj je, da jih občasno očistite v integriranem kovinskem pripomočku za čiščenje in z gobico. 100 W grelni element spajkalne postaje ST-100 omogoča temperature od 50 do 480 °C in tudi pri visokem odvzemu toplote med delovnim procesom zagotavlja hitro dovajanje moči. LED-lučka za prikaz stanja nad temperaturnim regulatorjem signalizira, kdaj je aktivirana funkcija segrevanja. Občutljiva integrirana vezja so na delovnem mestu z elektrostatično zaščito zaščitena s 4 mm priključkom za izravnavo potenciala, sama digitalna spajkalna postaja pa je zaščitena s kakovostnim in robustnim aluminijastim ohišjem.

  Visokofrekvenčna digitalna spajkalna postaja TOOLCRAFT ST-100 HF

   

  Ciljna skupina št. 3: obrt in delavnica

  Spajkalnik, odsesovalnik dima in osvetlitev delovnega mesta: kompaktna spajkalna postaja LSL-951 blagovne znamke Toolcraft ponuja vse te funkcije v eni napravi in ​​je zato optimalna spremljevalka za profesionalne obrtnike tako pri delu na terenu kot tudi v delavnici. Ne glede na to, ali gre za električarje, serviserje ali vzdrževalce sistemov: s svojo 80 W močjo je to spajkalno postajo možno uporabljati tudi pri večjih prečnih prerezih kablov, s svojimi kompaktnimi dimenzijami pa je idealna za servisiranje na terenu in jo je možno enostavno pospraviti v vsako torbo in omaro za orodje. In to kljub vgrajenemu odsesovalniku dima! Odsesovalnik dima lahko preprosto zložite nazaj in ga prav tako hitro spet začnete uporabljati. Ker je spajkalna postaja LSL-951 primerna za vsa dela spajkanja, torej tudi za spajkanje s spajko brez vsebnosti svinca in s spajko z vsebnostjo svinca, se pogosto ni možno izogniti nastajanju škodljivih hlapov. Vedno ko gre za varovanje lastnega zdravja med postopkom spajkanja, lahko pri tem zelo hitro aktivirate odsesovalnik dima in tako odvajate škodljive hlape o neposredno na viru ter jih očistite s filtrom z aktivnim ogljem. Uporabniku prijazna je tudi LED-osvetlitev mesta spajkanja, ki jo aktivirate po potrebi.

  Tudi sicer s spajkalno postajo LSL-951 ne boste izgubljali časa: grelni element PTC spajkalne postaje v samo 48 sekundah doseže temperaturo 400 °C. Z vrtljivim regulatorjem lahko nastavite temperaturo na območju od 160 do 480 °C. Posebej domiselno: zadnja nastavljena temperatura se shrani ob izklopu in se ob ponovnem vklopu spet prikliče. LCD-prikazovalnik med drugim prikazuje nastavljeno in trenutno temperaturo v stopinjah Celzija ali Fahrenheita, ko je dosežena programirana temperatura,  pa osvetlitev preklopi iz rumene na belo barvo. Za različne zahteve lahko poleg tega pritrdite najrazličnejše spajkalne konice, ki so priročno združljive z drugimi spajkalnimi postajami blagovne znamke Toolcraft.

  Digitalna spajkalna postaja TOOLCRAFT LSL-951

   

  Ciljna skupina št. 4: industrija in proizvodnja

  Dva zmogljiva spajkalnika v eni spajkalni postaji: s to posebnostjo je 230 W spajkalna postaja ST-200 Pro blagovne znamke Toolcraft še posebej primerna za uporabo v proizvodnji, saj omogoča, da prostorsko varčno in cenovno ugodno opremite dve delovni mesti s samo eno spajkalno postajo. Posebej domiselno: s svojo majhno izvedbo spajkalna postaja ST-200 Pro zasede malo prostora na delovni mizi. Za uporabo v proizvodnih okoljih se lahko aktivira tudi zaščita z geslom, tako da lahko nastavitve temperature izvaja samo pooblaščeno osebje. Na ta način je možno preprečiti neželeno spreminjanje parametrov in tako zaščititi komponente v proizvodnem procesu. Ta spajkalna postaja je idealna tudi za uporabo pri konfekcioniranju kablov: z opremljanjem enega spajkalnika z majhno spajkalno konico, drugega pa z večjo spajkalno konico, je možno učinkovito konfekcioniranje kablov z različno velikimi prečnimi prerezi.

  Spajkalna postaja ST-200 Pro omogoča enostavno upravljanje z navigacijo po meniju na TFT-zaslonu, poleg individualne nastavitve temperature pa ima tudi dodatne integrirane funkcije, kot so prikaz nastavljenih/trenutnih vrednosti za posamezni kanal, nastavljive minimalne/maksimalne vrednosti, samodejno znižanje temperature v stanju pripravljenosti, nastavljiva moč za posamezni kanal, hitro segrevanje in fiksne vrednosti za temperature spajkanja. Poleg tega lahko programirate čase za samodejno znižanje temperature in samodejni izklop za posamezni kanal. Spajkalna postaja samodejno zazna priključene spajkalnike. Prav tako pa senzor v samem spajkalniku zazna, da je ta trenutno v uporabi, in na ta način upravlja energijsko varčno regulacijo v stanju pripravljenosti. Spajkalna postaja ST-200 Pro nudi dva spajkalnika z različnimi spajkalnimi konicami, dve univerzalni stojali za spajkalnik z gobico in čistilno volno ter držalo za rezervne spajkalne konice. 

  Spajkalna postaja TOOLCRAFT ST-200 Pro

   

  Še niste našli želenega izdelka? Tukaj najdete še več spajkalnih postaj Toolcraft in ustrezno opremo: conrad.si/spajkalna-tehnika-toolcraft

  "