Merilniki, skladni z zakonodajo o meroslovju

Novo v nabavnem okolju Conrad Sourcing Platform: merilniki 7KM PAC2200 iz ponudbe blagovne znamke Sentron proizvajalca Siemens.

 • Enostavno in varno razmejevanje odjema elektrike lastne in tuje proizvodnje
 • Ponudba merilnikov za stacionarne sisteme, stikalne omare ali omarice z varovalkami
 • Nezapleteno, varno in stroškovno učinkovito razmejevanje električne porabe

  Hirschau, november 2020. Tehnika v središču: V trenutni marketinški kampanji B2B se podjetje Conrad Electronic s privlačnimi ponudbami in obsežnim pregledom ponudbe posveča osrednjemu delu elektrotehnike – in sicer testni in merilni tehniki. Med skupno 25.000 tehničnimi rešitvami lahko poslovne stranke med drugim izberejo tudi merilne sisteme, ki omogočajo razmejevanje električne porabe v skladu z zakonodajo o meroslovju. Za izvajanje meritev, ki so v skladu z vsemi zakonskimi zahtevami, lahko poslovne stranke sedaj v nabavnem okolju Conrad Sourcing Platform naročijo merilnike 7KM PAC2200 blagovne znamke Sentron proizvajalca Siemens. Ta B2B-distributer s temi merilniki v prvi vrsti naslavlja odgovorne osebe na področju vzdrževanja, popravil in pregledovanja ter vzdrževalce, ki želijo obdržati pregled nad električno porabo v podjetju in ki jo morajo natančno razmejiti od električne porabe tretjih oseb.

  „Podjetjem, ki druge fizične ali pravne osebe oskrbujejo z električno energijo, z merilniki Siemens ponujamo inovativno rešitev, ki omogoča natančno ugotavljanje odjema elektrike s strani tretje osebe, ki je v skladu z zakonodajo o meroslovju. Sem sodijo na primer električna poraba v najetih prostorih, kantina, ki jo upravlja tretja oseba, ali drugi porabniki kot so naprave v lizingu (na primer avtomati za pijačo ali najeta IT-infrastruktura),“ pravi Susanne Storch, glavna strokovna produktna vodja pri podjetju Conrad Electronic.

  Za podjetja brez lastne proizvodnje elektrike zadostuje merjenje porabe električne energije (v kWh) z merilnikom, ki je opremljen s certifikatom o skladnosti z direktivo MID, kot je na primer Sentron 7KM PAC2200 MID (kmalu na voljo na conrad.si). Pri merilnikih, ki imajo certifikat o skladnosti z direktivo MID ali tudi uredbo CLP, je možno letno bilanciranje in sporočanje nastalih deležev lastne porabe in porabe tretjih oseb.

  Drugačna pa je situacija pri podjetjih, ki porabljajo tudi elektriko, ki jo sami proizvedejo. V tem primeru je treba z natančno četrturno meritvijo zagotoviti sinhronost med energijo, ki jo podjetje samo proizvede, in porabljeno energijo, in sicer z merjenjem delovne energije (kWh) v 15-minutnih intervalih ob predpisanem času. Te in tudi ostale zahtevane kriterije izpolnjuje merilnik Sentron PAC2200 CLP (Certified Load Profile), ki vas s tem optimalno podpira pri razmejevanju vaše električne porabe.

  Oba modela merilnikov pri tem omogočata dosledno merjenje navidezne, delovne in jalove moči pri napetostih do 400 V med zunanjimi vodniki (L-L) in 230 V (L-N). Vse izmerjene vrednosti lahko tudi shranjujete v certificiranem 15-minutnem pomnilniku za profil obremenitve z dovolj veliko kapaciteto, da lahko več kot dve leti shranjujete vse podatke, ki so relevantni za obračunavanje.

  Merilnika nudita funkcijo samodejne detekcije omrežne frekvence brez fiksne nastavitve na 50 Hz oziroma 60 Hz. Merilnika za vse meritve uporabljata postopek merjenja prave efektivne vrednosti (TRMS).

  LCD-prikazovalnik z osvetlitvijo ozadja omogoča odčitavanje izmerjenih vrednosti tudi pri šibki okoliški svetilnosti. Napravi sta opremljeni z LAN-vmesnikom s protokolom Modbus TCP, prav tako pa imata certifikat o skladnosti z direktivo MID. Sprednja stran merilnikov ima vrsto zaščite IP40. Zadnja stran dosega vrsto zaščite IP20. V vgrajenem stanju so izpolnjene zahteve zaščitnega razreda II.

  Merilnika s širino 6 delilnih enot sta primerna za vgradnjo v stacionarne sisteme, stikalne omare ali omarice z varovalkami v suhih, zaprtih prostorih in sta bila koncipirana za montažo na DIN-letev. Merilnika sta bila zasnovana za delovanje pri temperaturah od -25 do 55 °C. Njune dimenzije so 71 mm x 108 mm x 97 mm (D x Š x V).

  Podrobnejše informacije o merilnikih Siemens, ki vam jih ponujamo pri Conradu, najdete tukaj:

  https://www.conrad.de/de/guides/technik-im-fokus/messtechnik/maintenance-repair-operations.htm

   

  "