Moj seznam želja
Vaš seznam želja je trenutno prazen. Prosimo dodajte izdelek na seznam želja.
Moja košarica
Vaša košarica je prazna.

Piškotki spletne strani conrad.si

Piškotki so majhni paketki podatkov, ki se shranijo na vaš računalnik ko obiščete spletno stran. Ob naslednjem obisku se vsebina piškotka pošlje nazaj na strežnik. Z njihovo pomočjo vas naš strežnik "prepozna" ob naslednjem obisku. Prav tako pa z njihovo pomočjo strežnik "ločuje" med trenutnimi obiskovalci. Piškotke (ali podobne brskalne podatke, npr. Flash cookies) uporabljamo tudi za identifikacijo vsebin na strani. Brez omogočenih piškotkov ni mogoče opraviti nakupa na naši spletni strani, prav tako pa je onemogočenih več naprednih dejanj (npr: dodati izdelek v košarico), zato vas naprošamo, da omogočite sprejem piškotkov z naše spletne strani. Kakšno nalogo imajo piškotki? Piškotki so odgovorni za marsikaj, omogočajo na primer učinkovito krmarjenje po straneh, saj shranjujejo vaše izbire in na splošno izboljšujejo vaš obisk spletnega mesta. Če naše spletno mesto ne bi uporabljalo piškotkov, bi ob vsakem premiku na novo spletno stran veljali za novega obiskovalca; po vnosu podatkov za prijavo in premiku vas tako naslednja stran ne bi prepoznala, zato bi se morali znova prijaviti.

Piškotki lahko med drugim tudi:
1. Shranjujejo vsebino nakupovalne košarice, ko se pomikate skozi postopek na blagajni;
2. Shranijo podatke za prijavo v račun, da lahko vidite informacije o svojih naročilih in upravljate račun;
3. Zabeležijo, katere dele našega spletnega mesta ste obiskali in kako dolgo ste se tam zadržali, pa tudi katere izdelke ste si ogledali in katere kupili.

Vse te informacije nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto, da ga bo enostavneje uporabljati, in optimirati storitve, ki jih ponujamo strankam. Tako tudi lažje določimo priporočene izdelke in ponudbo na spletnem mestu.

Ali so piškotki varni?

Da, piškotki so popolnoma varni. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in sami po sebi ne vsebujejo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče identificirati (identifikacija je mogoča izjemoma, če se informacije združi z drugimi podatki, kot je opisano spodaj pri piškotkih o delovanju). Piškotki tudi ne vsebujejo osebnih podatkov, na primer e-poštni naslov ali plačilne podrobnosti.

Ali lahko piškotke izklopim?

Piškotke uporabljamo, da bi olajšali uporabo svojega spletnega mesta in vam lahko ponujali najboljše mogoče storitve. Piškotki so za delovanje našega spletnega mesta nepogrešljivi, zato vam priporočamo, da jih omogočite in tako zagotovite učinkovito uporabo spletnega mesta. Če piškotke onemogočite, nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali. Če pa kljub temu želite onemogočiti ali blokirati piškotke s tega spletnega mesta, lahko to storite z nastavitvami na naši spletni strani in v brskalniku.

Upravljanje nastavitev piškotkov v brskalniku:

Večina internetnih brskalnikov piškotke sprejme samodejno, vendar lahko nastavitve brskalnika spremenite tako, da bodo piškotki izbrisani, ali pa preprečite samodejno sprejemanje. Če nočete, da v vaš računalnik shranjujemo piškotke, spremenite nastavitve glede na spodnja navodila za ustrezen brskalnik.

Opomba: če zamenjate napravo, spremenite račun na napravi ali uporabite drug brskalnik, boste morali nastavitve zanje določiti ločeno. Nastavitve, ki jih izberete danes, bodo veljale samo za napravo in brskalnik, ki ju uporabljate zdaj.

V brskalniku so vam na voljo tudi nastavitve za brisanje piškotkov v predpomnilniku vašega brskalnika. Vendar boste morali po brisanju predpomnilnika ob ponovnem obisku našega spletnega mesta znova uveljaviti vse nastavitve, ki ste jih izbrali za piškotke.

Za brskalnika Microsoft Internet Explorer 8.0 in 9.0
Odprite meni "Orodja" (ali ikono zobnika v brskalniku Internet Explorer 9.0) in izberite možnost "Internetne možnosti". Kliknite zavihek "Zasebnost". Premaknite drsnik, da izberete prednostne nastavitve. Za natančnejšo nastavitev piškotkov kliknite "Napredno", potrdite gumb "Preglasi samodejno obravnavo piškotkov" in prilagodite nastavitve svojim potrebam.

Za brskalnik Microsoft Internet Explorer 7.0
Izberite meni "Orodja" in nato "Internetne možnosti". Kliknite zavihek "Zasebnost". Premaknite drsnik, da izberete prednostne nastavitve. Privzeta nastavitev je "srednje" in v meniju lahko izberete nivo "filtriranj" na osnovi (a) vira piškotka in (b) pravilnika o varovanju zasebnosti vira. Za natančnejšo nastavitev piškotkov kliknite "Napredno".

Za brskalnik Mozilla Firefox 13.0.1
Izberite meni "Orodja" in nato "Možnosti". Kliknite ikono "Zasebnost". V razdelku "Zgodovina" izberite možnost "Uporablja posebne nastavitve za zgodovino" in nato izberite nastavitve za piškotke.

Google Chrome 21
Kliknite ikono izvijača na orodni vrstici brskalnika. Izberite "Nastavitve". Kliknite "Pokaži dodatne nastavitve" na spodnjem delu strani. V razdelku "Zasebnost" kliknite gumb "Nastavitve vsebine ...". V razdelku Piškotki izberite želene nastavitve.

Safari 5.1 (OS X Lion)
Izberite možnost "Safari" in nato "Nastavitve". Kliknite menijsko možnost "Zasebnost" in izberite želene nastavitve.

Safari 5.1 (Windows)
V orodni vrstici brskalnika izberite ikono zobnika in nato "Nastavitve". Kliknite menijsko možnost "Zasebnost" in izberite želene nastavitve.

Uporaba elektronskih katalogov
Za prikaz elektronskih katalogov uporabljamo tehnologijo ADOBE FLASH PLAYER, ki uporablja svoj nabor piškotkov. Le te je moč nastaviti tako, da se z miško pomaknete na katalog ter z desno tipko izberete "Globalne nastavitve" in tam označite "Blokiraj vse strani o shranjevanju informacij o tem računalniku"

Spisek in opis piškotkov, ki jih uporabljamo:

1. Tehnični piškotki
Nekatere piškotke resnično potrebujete, da se lahko brez težav pomikate po našem spletnem mestu in uporabljate določene zahtevane funkcije, na primer to, da si stran zapomni vsebino nakupovalne košarice ali vas prepozna ob prijavi na spletno mesto.

2. Piškotki za analizo
Piškotki za analizo zbirajo podatke, kako uporabljate naše spletno mesto, na primer katere strani ste obiskali, katere izdelke ste si ogledovali, koliko časa ste bili na strani, ... . Ti piškotki ne zbirajo podatkov, s katerimi bi bilo mogoče prepoznati obiskovalca, čeprav lahko vzamejo IP naslov naprave, s katero ste se povezali na spletno mesto. Nekatere od zbranih informacij pa se lahko uporabljajo skupaj z vašimi podatki, vendar le če ste se registrirali na naši spletni strani. Vse zbrane informacije uporabljamo zgolj za merjenje učinkovitosti naše spletnih strani ter izboljšanje predstavitve vsebine.

3.Funkcijski piškotki
Funkcijski piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, ki ste jih izbrali na našem spletnem mestu. Tako vam lahko enostavneje ponujamo želene storitve in omogočimo prijetnejši obisk.

4.Ciljni in oglasni piškotki
Ciljni in oglasni piškotki se uporabljajo za predstavitev naših izdelkov, ki bi vas lahko zanimali glede na to, katere dele našega spletnega mesta ste si ogledali. V spodnji tabeli je spisek piškotkov, ki jih uporabljamo ter podatki, ki jih vanje zapisujemo.S temi piškotki merimo obiskanost v naši spletni trgovini, odziv na marketniške akcije, ter odziv naročnikov na novice.

Ime piškotka Opis piškotka Čas trajanja piškotka
ws_conrad-slowenien_01-aa_time_search Piškotek se uporablja za e-novice. Čas trajanja je 30 dni, vendar lahko upravitelj sam spreminja čas trajanja piškotka.
1d93ec2c9cdefff1271df27ace487527-BasketQuantities Količina košarice. Po zaprtju vašega brskalnika.
1d93ec2c9cdefff1271df27ace487527-BasketPositions Povezava z nakupovalno košarico. Po zaprtju vašega brskalnika.
1d93ec2c9cdefff1271df27ace487527-BasketValueOfGoods Vrednost košarice. Po zaprtju vašega brskalnika.
1d93ec2c9cdefff1271df27ace487527-Currency Privzeta valuta. Po zaprtju vašega brskalnika.
ws_basket_conrad-slowenien ID je shranjen v vsebino košarice. Čas trajanja je 30 dni, vendar lahko upravitelj sam spreminja čas trajanja piškotka.
ws_conrad-slowenien_01-aa_uid Piškotek, si zapomni vaše zadnje uporabljeno uporabniško ime in vam ga ob naslednji prijavi izpiše. Piškotek je v varnostnem načinu SSL-modula in je zakonsko veljaven 10 let.
ws_conrad-slowenien_01-aa_sid V teh piškotkih se shranjujejo ID seje. Te seje omogočajo proste povezave med uporabo kratkih URL naslovov. Po zaprtju vašega brskalnika.
websale_ac Uporablja se za odkrivanje piškotkove podpore. Po dveh letih.
ws_conrad-slowenien_01-aa_affiliate_pid Parntner ID - stranka je prišla v spletno trgovino preko partnerskega programa. Čas trajanja je 30 dni, vendar lahko upravitelj sam spreminja čas trajanja piškotka.
ws_conrad-slowenien_01-aa_affiliate_code Koda, ki beleži stranko, ki je prišla v spletno trgovino preko partnerskega programa. Ta piškotek je pomemben, ker lahko spletno trgovino obišče istočasno več strank preko partnerskega programa. Upravitelj spletne trgovine lahko sam določi čas trajanja piškotka.
ws_conrad-slowenien_01-aa_ref Ta piškotek se uporablja za pridobivanje statističnih podatkov. Čas trajanja je 30 dni, vendar lahko upravitelj sam spreminja čas trajanja piškotka.
ws_conrad-slowenien_01-aa_subref Ta piškotek se uporablja za pridobivanje statističnih podatkov. Čas trajanja je 30 dni, vendar lahko upravitelj sam spreminja čas trajanja piškotka.
rdes Drži naključni ID za sledenje obnašanja uporabnikov v nizu. Samo za čas seje.
rdeu Ima bodisi edinstven, naključni ali zgoščen ID, ki temelji na uporabniških podatkih, če so na voljo, za sledenje vedenja uporabnikov. 100 dni.
rdeus Ima logično vrednost (true / false) za pošiljanje vrednosti "rdeu" le enkrat v nizu na RDE strežnik. Samo za čas seje.
rdeocl Ima logično vrednost (0/1) za shranjevanje podatkov, ki je bil sprožen z uporabnikovim klikom. Samo za čas seje.
jsessionid Iskalnik naše spletne strani. Veljavnost piškotka poteče, ko izklopite vaš brskalnik.
Pomoč v živo - livezila Uporabljamo piškotke, ki omogočajo seje za pomoč s klepetom v živo. Da lahko ponujamo to funkcijo, uporabljamo storitve drugega ponudnika, podjetja. Samo za čas seje.
__utma Ločevanje obiskovalca in seje. Po dveh letih od nastanka/posodobitve.
__utmb Prepoznavanje novega obiskovalca/seje. Po tridesetih minutah.
__utmc Ali je trenutnemu obiskovalcu potekla veljavnost seje. Po koncu seje.
__utmz Shrani identifikator marketniške akcije ali posrednika preko katerega je obiskovalec vstopil v trgovino. Po šestih mesecih od nastanka/posodobitve.
__utmv Shrani podatke, ki so bili poslani na Google Analytics Po dveh letih od nastanka/posodobitve.

Zasebnost podatkov:

Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov ter ostale potrebne komunikacije med vami in Conradom.
Conrad Electronic d.o.o., k.d.

Ljubljanska cesta 66
1290 Grosuplje
Telefon: 017811240
E-mail:info@conrad.si

Preberite več v naših medijih....