Moj seznam želja
Vaš seznam želja je trenutno prazen. Prosimo dodajte izdelek na seznam želja.
Moja košarica
Vaša košarica je prazna.

O podjetju Conrad

Vseeno je, če ste uporabnik, tehnični navdušenec ali domači mojster – obrtno podjetje, razvojni laboratorij ali industrijska stranka: Nudimo domiselne ideje in praktične rešitve za vsako tehnično rabo – 24 ur na dan. Naše izdelke in storitve najdete v naših spletnih trgovinah, v poslovalnicah ali v številnih katalogih. Kompetentno svetovanje in pravi servis sta vključena ...

Centrala

Conrad skladišče

Večkanalni trgovec za tehniko

Pri Conradu najdete veliko stvari, s katerimi je življenje udobnejše, učinkovitejše in lepše. Kot vir idej za celoten svet tehnike je Conrad inspiracija za vse, ki se v poklicnem ali v zasebnem življenju ukvarjajo s tehniko.

Tradicija in napredek

Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1923 v Berlinu, od leta 1946 pa je sedež podjetja v kraju Hirschau. Korak za korakom se je podjetje, ki ga že od vsega začetka vodijo njegovi lastniki, razvilo iz specializiranega podjetja s prodajo elektronskih komponent po pošti v enega izmed vodilnih večkanalnih ponudnikov elektronike in tehnike v Evropi.

Povezana zmogljivost – trije prodajni kanal, en koncept uspeha

Vse izdelke in storitve ponujamo na spletu, prek kataloške prodaje oz. prodaje po pošti in v poslovalnicah. To je velika prednost za tehnične stranke, ki lahko kadarkoli nakupujejo na želeni način. S 6 milijoni obiskov na mesec spletna stran www.conrad.de že vrsto let sodi med prvih deset najbolj priljubljenih spletnih trgovin v Nemčiji in je bila že večkrat nagrajena s priznanji. Za poslovne stranke je na voljo lastna spletna trgovina za podjetja na spletnem naslovu www.conrad.biz. V podružnicah po vsej Nemčiji nakupuje več kot 14 milijonov strank. Poleg velikega kataloga, ki izide vsako leto, je za vsako stranko na voljo ustrezen katalog: od profesionalnega kataloga za poslovne stranke z več kot 2.500 stranmi pa do posebnih katalogov za modelarstvo, modelno železnico, avtomobilsko opremo in ostale kategorije. Oktobra 2007 je podjetje Conrad Electronic prejelo panožnega oskarja in je bilo imenovano za „Podjetje s kataloško prodajo leta 2007“. Podjetje je že trikrat prejelo „Spletno zvezdo“, v letu 2010 pa je podjetje Conrad že peto leto zapored postalo zmagovalec po izbiri bralcev „PC Praxis“. Leta 2009 se je podjetje Conrad Electronic uvrstilo na seznam „Blagovne znamke stoletja“.

Edinstvena raznolikost izdelkov

Ponudba trenutno vključuje okoli 750.000 izdelkov in se nenehno veča. Od najmanjših SMD-komponent pa vse do računalnikov priznanih blagovnih znamk Conrad nudi fascinantno in kompetentno izbiro izdelkov vodilnih proizvajalcev. Od merilne tehnike ali hišne avtomatizacije, najsodobnejših komunikacijskih tehnologij pa vse do področja modelarstva in modelne železnice. Pomembno vlogo v naši ponudbi pa imajo tudi močne ekskluzivne blagovne znamke, kot so npr. VOLTCRAFT, TOOLCRAFT, C-Control, Reely, Conrad energy itd.

Iz bavarske regije Oberpfalz v svet

Eden izmed najsodobnejših komisionirnih in distribucijskih centrov pri evropski kataloški prodaji je Conradov logistični center v kraju Wernberg-Köblitz. Dnevno se v povprečju pošlje 35.000 paketov v več kot 150 držav, na leto pa se odpremi 7,2 milijona pošiljk. Kot mednarodno dejavna podjetniška skupina je Conrad zastopan v številnih evropskih državah z lastnimi hčerinskimi podjetji oz. distribucijskimi partnerji.

Logistični center
Pripravljeni na prihodnost z enim izmed najsodobnejših logističnih centrov v Evropi

Conrad zgodovina
Conrad se širi in se pri tem opira na svoje številne stranke in enega izmed najsodobnejših logističnih centrov v Evropi. Poleg klasičnih prodajnih kanalov kot sta kataloška prodaja in omrežje poslovalnic, Conrad svojo celotno ponudbo ponuja tudi preko spleta.

Conrad zgodovina
Logistični center v kraju Wernberg-Köblitz je visokotehnološki sistem ogromnih dimenzij in velja za enega izmed najsodobnejših distribucijskih sistemov v Evropi.

Conrad zgodovina
V dvonadstropni zgradbi, ki je široka 180 metrov in dolga 250 metrov, se na površini 100.000 kvadratnih metrov nahaja popolnoma avtomatsko skladišče visokih regalov z 42.000 mesti za palete in 10 kilometri transportnih poti. Iz tega skladišča se dobavlja blago v vse Conradove poslovalnice, od tod pa poteka tudi dostava poslovnim in zasebnim strankam.

Conrad zgodovina
V povprečju zgradbo zapusti 35.000 paketov dnevno, v najbolj udarnih časih pa lahko to število naraste na do 50.000 pošiljk. Če bi te kartone naložili enega na drugega, bi lahko postavili stolp, ki bi bil kar štirikrat višji od vrha Zugspitze, ki je najvišji vrh Nemčije.

Conrad zgodovina
Dne 13.11.2014 se je nadgradnja uradno začela uporabljati. V novem, popolnoma avtomatskem skladišču vozi 375 kanalnih vozil, ki imajo s pomočjo 60 dvigalk za kanalna vozila in posode dostop do 200.000 skladiščnih mest. Delo po načelu ''blago do človeka'' je bistveno enostavnejše in učinkovitejše, kar pomeni, da je možno povečanje kapacitet na do 100.000 paketov na dan.

Conrad zgodovina

Zadovoljstvo strank

Na prvem mestu pri obsegu, varnosti in kakovosti. Naš cilj je izjemno hitra obdelava naročil z maksimalno zanesljivostjo. Pri tem imajo naši zaposleni na voljo najsodobnejše procese in tehnologije.

Skupina Conrad
Smo mednarodno dejavna podjetniška skupina in smo kot strokovnjak za tehniko in elektroniko prisotni po vsej Evropi. Trenutno 14 hčerinskih podjetij in več distribucijskih partnerjev pokriva tehnične potrebe zasebnih in poslovnih strank po vsej Evropi.

Conrad
Za stranke, ki niso iz nobene od zgoraj navedenih držav, je na voljo naša mednarodna spletna trgovina ww.conrad.com.

Zgodovina
Conrad zgodovina
1923

Naša zgodba o uspehu se je začela leta 1923 z majhno trgovino v Berlinu.
Conrad zgodovina
1936

Conrad realizira revolucionarno idejo in prodaja prve komplete za sestavljanje televizorja. Izide prvi Conradov katalog na 16 straneh.
Conrad zgodovina
1946

Velike ideje potrebujejo prostor za rast. Werner Conrad po vojni ponovno ustanovi podjetje v kraju Hirschau.
Conrad zgodovina
1951

Leta 1951 odpre svoja vrata prva velika trgovska hiša z elektroniko.
Conrad zgodovina
1977

Conrad dnevno pošlje več kot 1.000 paketov. Conradov katalog sedaj obsega že 500 strani, na katerih je predstavljenih skoraj 30.000 izdelkov.
Conrad zgodovina
1988

Conrad razširi svoje mednarodne poslovne stike in ustanovi nakupovalno pisarno v Hong Kongu.
Conrad zgodovina
1995

Conrad v kraju Wernberg-Köblitz odpre enega izmed najsodobnejših komisionirnih in logističnih centrov v Evropi.
Conrad zgodovina
1996

Ustanovitev avstrijskega sedeža podjetja v kraju Wels.
Conrad zgodovina
1998

Conrad Electronic se intenzivno posveti B2B-tržišču in pri tem začne z izdajanjem katalogov, ki so posebej namenjeni tem ciljnim skupinam.
Conrad zgodovina
1999

V Avstriji se odpre prva velika trgovina v dunajskem nakupovalnem središču Shopping City Süd / Vösendorf.
Conrad zgodovina
2002

Otvoritev treh novih velikih trgovin v krajih Hamburg, Essen in Berlin.
Conrad zgodovina
2004

Z nadgradnjo logističnega centra v kraju Wernberg se na 100.000 kvadratnih metrih površine nahaja popolnoma avtomatsko skladišče visokih regalov z 42.000 mesti za palete in 10 kilometri transportnih poti.
Conrad zgodovina
2006

V krajih Zürich in Luzern Conrad odpre svoji prvi poslovalnici v Švici.
Conrad zgodovina
2007

Conrad postane „Podjetje s kataloško prodajo leta 2007“, kar je največje priznanje za panogo kataloške prodaje v Nemčiji.
Conrad zgodovina
2009

Blagovna znamka "Conrad" se uvrsti med blagovne znamke stoletja.
Conrad zgodovina
2011

Z več kot 3.900 zaposlenimi se skupina Conrad po vsem svetu uveljavi kot vir idej, ki je usmerjen v prihodnost – s še več inovacijami in optimalnim servisom.
Conrad zgodovina
2012

23. april 2012 je odločilen dan, saj se začnejo priprave za nadgradnjo logističnega centra v kraju Wernberg-Köblitz.
Conrad zgodovina
2014

13.11.2014 se nadgradnja logističnega centra v kraju Wernberg-Köblitz uradno začne uporabljati.
Conrad zgodovina
Naslednja postaja: prihodnost

Svet tehnike se vedno hitreje vrti. Vedno vas bomo podpirali pri spreminjanju vaših idej v resničnost po naših najboljših močeh.