Prepoved prodaje fluorescenčnih sijalk v EU v letu 2023 – pravočasno načrtujte in se pripravite.

 

Prepoved prodaje bo od februarja 2023 naprej veljala za kompaktne fluorescenčne sijalke in obročaste svetilke, od avgusta 2023 naprej pa za fluorescenčne cevi. Pravočasni prehod na alternativno razsvetljavo pomaga zmanjšati stroške in prihraniti energijo.

Varčevanje z energijo se začne z merjenjem. Z mobilnim in stacionarnim merjenjem moči.

S pametno merilno tehniko je mogoče prepoznati potenciale za prihranek energije in jih nato uresničiti z ustreznimi rešitvami.

 

 

Čas je za ukrepanje! Prehitite prepoved fluorescenčnih sijalk. S cevastimi LED-sijalkami Ledvance.

Vodilni svetovni proizvajalec na področju svetlobne tehnike zagotavlja profesionalne svetlobne rešitve. Asortiman Ledvance vključuje široko paleto LED svetilk in povezane tehnologije za pametne zgradbe z visokokakovostnimi sistemi za nadzor razsvetljave. Ob tem se Ledvance vedno osredotoča na možne prihranke. Tudi majhni ukrepi imajo lahko velik učinek: prehod na pametno LED-tehnologijo in detektorje gibanja v manj obiskanih prostorih, časovniki ali senzorji dnevne svetlobe z zatemnilniki zagotavljajo, da osvetlitev vedno deluje le takrat, ko jo prisotni res potrebujejo.

Kjer je šlo brez težav, so večino svetlobnih virov že zamenjali z LED tehnologijo. Poleg tega leta 2023 stopi v veljavo prepoved prodaje fluorescenčnih sijalk. Zgodnja priprava na prehod na nov sistem je za podjetja smiselna že zdaj, če se želijo izogniti morebitnim zamudam pri dobavi.

 

Svetilnosti navadnih fluorescenčnih sijalk ni mogoče prenesti na LED varianto v razmerju 1:1. Tudi njihov sevalni kot ni enak. Zato priporočamo, da osvetlitev načrtujete glede na dano uporabo, da boste imeli po zamenjavi fluorescenčnih sijalk enako stopnjo osvetlitve. 

Ledvance

Ledvance

 

Chauvin Arnoux: varčevanje in nadzor nad energijo

Ker cene energentov nenehno naraščajo, so rešitve za upravljanje energije danes glavna pogovorna tema. Vsi smo zaskrbljeni zaradi stroškov energije in poskušamo optimizirati porabo energije in zmanjšati porabo moči. Energetska učinkovitost pri tem dobiva vedno pomembnejšo vlogo. Številna podjetja že modernizirajo svojo proizvodno opremo ali celo spreminjajo proizvodne procese. Hkrati pa je treba zagotoviti tudi ustrezno vzdrževanje opreme.  

 

 

 

 

 

Danes merjenje ne pomeni samo pravilne uporabe merilnikov Chauvin Arnoux, temveč tudi pravilno analizo merilnih rezultatov. Chauvin Arnoux vas pri tem podpira z obsežno ponudbo usposabljanj v obliki delavnic.

Chauvin Arnoux

Chauvin Arnoux: varčevanje in nadzor nad energijo

Pri vzdrževanju elektronskih krmilnikov in nadzornih sistemov strojev je pogosto treba izvajati meritve z različnimi referenčnimi potenciali. Nova ročna osciloskopa z izoliranimi kanali C.A 922 in C.A 942 sta še posebej primerna za ta namen. Nudita vse funkcije multimetra, vključno z merjenjem moči, in 2-kanalni analizator višjih harmonikov.

Chauvin Arnoux s svojimi shranjevalniki podatkov o energiji in moči iz serije PEL ponuja cenovno ugodne merilnike z zelo enostavnim upravljanjem, ki jih lahko uporabljate za potrebne meritve v skladu s standardom ISO 50001. Serija PEL se pri tem uporablja za merjenje in shranjevanje podatkov o porabi električnih sistemov. Te podatke lahko nato uporabite za izboljšanje energetske učinkovitosti in zmanjšanje stroškov. Merjenje električne porabe na poljubnih mestih električnih sistemov v industriji in obrti je zelo preprosto, saj so merilniki serije PEL mobilni in jih je enostavno vgraditi. Merjenje, shranjevanje in analiziranje vseh pomembnih podatkov o energiji je zelo enostavno možno za vse vrste omrežij, in sicer s pripadajočo programsko opremo PEL Transfer.

Shranjevalnik podatkov o moči in energiji PEL sodi med najpomembnejše mobilne merilnike na področju merjenja energije. Za hitro ustvarjanje protokolov lahko uporabite programsko opremo DataView.

Koristna dodatna oprema ter široka paleta fleksibilnih pretvornikov in tokovnih klešč omogočajo enostavne meritve v omrežjih z izmeničnim in enosmernim tokom.

 

 

 

Siemens – ko digitalizacija sreča miniaturizacijo

Kako se odzvati na nove zahteve glede inštalacij v zgradbah in sistemih?

Siemens

Inštalacijske naprave SENTRON: kompaktne in zmogljive – varne, tanke in inteligentne

Težavna namestitev, premalo prostora za nove funkcije, izjemno zamudne posodobitve obstoječih sistemov in hitro spreminjajoči se standardi otežujejo spopadanje s časovnimi pritiski in naraščajočimi stroški. Poleg tega morajo zaščitni mehanizmi v elektroinštalacijah delovati bolje kot kdajkoli prej.

Izdelki SENTRON proizvajalca Siemens so rešitev! Kompaktna izvedba inštalacijskih naprav SENTRON združuje funkcije dveh naprav v eni, pri čemer zasedejo do 50 % manj prostora. Manj ožičenja vam prihrani čas in olajša namestitev. Kompaktna oblika prinaša prednosti tudi pri naknadnem opremljanju. Stare naprave lahko preprosto nadomestite z novimi, kompaktnimi napravami, saj ne potrebujete dodatnega prostora. Merilne in komunikacijske funkcije najnovejših inštalacijskih naprav SENTRON poleg tega odpirajo vse možnosti, ki jih nudi digitalizacija.

 

Siemens

Hager

Schneider Electric

Chint

Eaton

Legrand

ABB

Weidmüller

Svetlobna tehnika

LEDVANCE

Müller Licht

Sygonix

Mazda

Paulmann

Brilliant

Tehnika merjenja energije

Chauvin Arnoux

Fluke

Voltcraft

Dodatne storitve

 

 

 

100 let podjetja Conrad

Vse informacije o novi identiteti blagovne znamke

Več informacij

Conradovi nasveti za varčevanje z energijo

Nasveti in koristne informacije. Informirajte se sedaj..

Več informacij

Naročite se na naše elektronske novice

Ostanite na tekočem in izkoristite številne druge prednosti.

Več informacij