40 LET BLAGOVNE ZNAMKE VOLTCRAFT – zanesljivo in natančno

Zgodbe o uspehu

Pa naj gre za električno merilno tehniko in merilno tehniko okolja, napajanje in napajalnike, polnilno tehniko in prenosne dodatne akumulatorje ali pa endoskope – tehnični uporabniki v razvoju, laboratorijih, obrti, vzdrževanju in poučevanju, študenti in pripravniki, navdušenci nad tehniko in profesionalni domači mojstri cenijo robustno izdelavo in inovativno tehnologijo izdelkov VOLTCRAFT, ki se v praksi dokazujejo že štiri desetletja.

Številni izdelki zadnjih 40 let niso le mejniki v zgodbi o uspehu blagovne znamke VOLTCRAFT, temveč tudi postavljajo nova merila v industriji. Leta 1982 je na trg prišel prvi izdelek. To je bil digitalni multimeter VOLTCRAFT 6010, ki je ustrezal takratnemu najnovejšemu stanju tehnike, vendar je bil za 60 odstotkov cenejši od konkurenčnih izdelkov.

Danes je po vsej Evropi na voljo več kot 1700 izdelkov VOLTCRAFT.

 

Vsak mesec odkrijte zanimive teme s področja merilne tehnike in diagnostike

 

 

Izbrani izdelki:

Mejniki zgodbe o uspehu

 

Pred 40 leti so bili multimetri z digitalnim prikazovalnikom zelo iskani. V nasprotju z analognimi napravami s kazalci na nepreglednih lestvicah so lahko pri digitalnih napravah uporabniki izmerjene vrednosti takoj neposredno in enostavno odčitali. Digitalni multimeter VOLTCRAFT 6010 iz leta 1982 je bil takrat najsodobnejši in cenovno nepremagljiv.

 

Danes so za vsak namen uporabe na voljo ustrezne serije multimetrov. Na voljo je več kot 100 različnih ročnih multimetrov, posebnih multimetrov in seveda tudi laboratorijskih multimetrov. Multimeter VC-7200 ima zelo pregleden grafični zaslon za vrednosti in diagrame. Ta model lahko prikazuje tudi dinamične krivulje, kopičenja, poteke in še veliko več.

Digitalni multimetri> | Analogni multimetri> | Namizni multimetri> | Testerji komponent>

 

 

 

Od robustnega standardnega napajalnika do strokovnjaka za laboratorij

Že ob ustanovitvi podjetja leta 1982 je bil na voljo prvi nastavljivi laboratorijski napajalnik z oznako TNG 30. Nekaj let pozneje je bil še posebej priljubljen prvi programirljivi napajalnik Digi 35 z numerično tipkovnico za neposreden vnos toka in napetosti. Že leta 1998 je sledila druga generacija napajalnika Digi 35 z računalniškim vmesnikom.

 

 

Danes blagovna znamka VOLTCRAFT ponuja več kot 60 različnih laboratorijskih napajalnikov v vseh zmogljivostnih razredih in za vsak primer uporabe. Po potrebi so napajalniki na voljo tudi v različici s kalibracijo v skladu s standardom ISO ali DAkkS.

Napajalniki s konstantno napetostjo> | Napajalniki z nastavljivo napetostjo> | Serijski transformatorji>

 

 

 

Od enega samega IR-termometra do celotne palete izdelkov za merjenje okolja

Leta 2003 je blagovna znamka VOLTCRAFT z IR-merilnikom v obliki pištole prvič omogočila brezkontaktno merjenje temperature. Z običajnimi merilnimi tipali je težko meriti vrteče se gredi motorjev in gonila brez varnostnih omejitev.

 

Danes je v kategoriji merilne tehnike za temperaturo na voljo več kot 260 izdelkov. Od merilnih tipal do termovizijskih kamer v žepnem formatu, ki jih je možno pospraviti v vsak delovni plašč.

Sedaj je na voljo že celoten arzenal merilnikov za pline, kakovost vode, veter, osvetlitev, radioaktivnost in številne druge okoljske kategorije. Ta razvoj kaže na kompetentnost blagovne znamke VOLTCRAFT tudi izven klasične merilne tehnike za električno energijo.

Termovizijske kamere> | IR termometri> |Merilniki temperature s senzorjem tipa K> | Zapisovalniki merilnih podatkov>

 

 

 

Enostavno in predvsem natančno merjenje električne energije

Naraščajoči stroški elektrike so že vrsto let kamen spotike. Leta 1995 je blagovna znamka VOLTCRAFT prvič razvila rešitev, ki je enostavna za uporabo. Merilnik stroškov energije EKM 265 je zanesljivo in natančno prikazoval delovno moč in navidezno moč. Za neposredno shranjevanje zabeleženih serij meritev na SD-kartico ga je leta 2008 nadomestil merilnik Energy Logger 3500.

 

Z merilnikoma SEM 6500 in SEM 8500 je blagovna znamka VOLTCRAFT pred kratkim dala na trg napravi za profesionalce, ki z izjemno natančnostjo določata vse vrste vrednosti moči in porabe ter podatke neposredno in v neomejenih količinah zapisujeta v oblak.

Merilniki stroškov energije - Bluetooth>Merilnik z zapisovanjem podatkov na kartico SD> | Multimeter z merjenjem moči>

 

 

 

Učinkovito polnjenje polnilnih baterij

Ko se je leta 1995 na trgu pojavil prvi polnilnik VOLTCRAFT s procesorsko krmiljenim polnilnim postopkom, je bilo končno konec z omejeno življenjsko dobo baterij. Optimizirane polnilne krivulje glede na vrsto baterije so preprečevale prekomerno polnjenje. Naprava je nadzorovala polnilno napetost in polnilni tok.

Sčasoma so se na trgu pojavile nove tehnologije polnilnih baterij z novimi zahtevami. Sledili so integrirani programi za vzdrževanje baterij in celo reaktivacijo baterij, ki so veljale za globoko izpraznjene.

Sodobne visokozmogljive polnilne baterije se uporabljajo predvsem v mobilnih napravah in nimajo več nič skupnega z nikelj-kadmijevimi baterijami iz preteklosti. Danes se zahteva izjemno hitro polnjenje brez spominskega učinka – po možnosti tudi brez samopraznjenja polnilnih baterij.

 

Danes je čarobna beseda PD oziroma Power Delivery. Pri tem si polnilnik in mobilna naprava izmenjujeta informacije o tem, kdaj je treba zagotoviti koliko energije. Z vtičnim napajalnikom ali za polnjenje na poti – na voljo so visokozmogljivi polnilniki in prenosni dodatni akumulatorji VOLTCRAFT s tehnologijo PD.