40 LET BLAGOVNE ZNAMKE VOLTCRAFT – varčevanje z energijo

Merjenje električne energije

Za varno in natančno analizo porabe so potrebni natančni merilniki, s katerimi lahko na enostaven in nezapleten način določite energijsko porabo. Preprosto priključite in odčitajte.

Blagovna znamka VOLTCRAFT že od leta 1995 razvija merilnike stroškov energije, ki zanesljivo in z laboratorijsko natančnostjo merijo ne samo delovno moč, temveč tudi jalovo moč, navidezno moč in fazni zamik. Tako lahko ne samo električarji, temveč tudi sami uporabniki dobijo celovito sliko o dejanski energijski porabi.

 

Nova serija – sedaj s shranjevanjem v oblaku

Nova serija – sedaj s shranjevanjem v oblaku. Tisočkrat preizkušeni merilnik stroškov energije SEM 6000 je dobil večjega brata:

  • Impresivno natančen
  • Združljivost z oblakom, ki ga omogoča Tuya
  • Ogromen podatkovni pomnilnik za shranjevanje dolgoročnih meritev
  • Možnost kombiniranja s pametnimi napravami

Izbrani izdelki:

 

 

Preprečite izgubo toplote zaradi nezadostne izolacije

Najučinkovitejši način za znižanje stroškov energije je natančen pregled ovoja zgradbe. Pri tem se je treba osredotočiti na izolacijski učinek in zrakotesnost, hkrati pa je možno odkriti tudi škodo zaradi vlage in toplotne mostove.

Izbrani izdelki:

Žepni fotoaparat

Napravo lahko pospravite v prsni žep delovnega plašča in je takoj pri roki. Alarm pri visoki in nizki temperaturi.

Rešitev za pametne telefone

Toplotne slike lahko takoj opremite z opombo, jih arhivirate ali jih tudi pošljete, ko je to nujno potrebno.

 

Klasična pištola

Na voljo so različna temperaturna območja. Vsaka posamezna slikovna točka se hkrati shrani tudi kot toplotna vrednost.

 

Primerjava termovizijskih kamer VOLTCRAFT

Tip

WB-300

WB-200

WB-80

WBP-80

WBS-220

WBM-460

Vrsta ohišja Ročaj v obliki pištole   Ročaj v obliki pištole Ročaj v obliki pištole Žepna izvedba Fotoaparat za pametni telefon Termovizijski multimeter
Optika 50°x38° 50°x38° 40°x40° - - -
Merilno območje temperature -10 do 400 °C -10 do 400 ° -20 do 600 °C -10 do 400 °C -10 do 330 °C -20 do 260 °C
Mikrobolometer 160x120 pix 80x60 pix 32x32 pix 80x60 pix 206x156 pix 80x80 pix
Toplotna občutljivost 150 mK 150 mK 254 mK 150 mK 100 mK -
Nastavljiva emisivnost Da Da Da Da Ne Da 
Osnovna natančnost v % 3.5% 5% 2% 3,5% 5% 3%
Osnovna natančnost v °C 3,5 °C  5 °C 2 °C 3,5 °C 5 °C 3 °C
Frekvenca slike 9 Hz 9 Hz 9 Hz 9 Hz 9 Hz 50 Hz
Vrsta zaščite IP54 IP54 IP54    Ohišje: IP40/priključek: IP20 IP65
Posebnosti Izjemno robustna, odporna na padec z višine 2 m, s programsko opremo za analizo na računalniku Izjemno robustna, s programsko opremo za analizo na računalniku, odporna na padec z višine 2 m Vgrajen digitalni fotoaparat  Tanko in lahko ohišje, prenosna oblika Prenaša toplotne slike prek USB-C na mobilne telefone in tablične računalnike z Android Primerna za diagnosticiranje napak na kraju samem; integriran je visokozmogljiv multimeter
Pomnilnik Shranjevanje podatkov na kartico micro SDHC Shranjevanje podatkov na kartico microSDHC Notranji pomnilnik  Kartica microSD   - -
Teža 365 g 365 g 212 g 113 g 45 g 559 g
Kataloška številka 2127008 1897504 2362843 2161942 2104425 1661486

 

 

Pravilno zračenje in varčevanje z energijo

Zračenje v zimskih mesecih vedno vključuje določeno količino toplotnih izgub. Da bi bile izgube čim manjše, si lahko s sodobno merilno tehniko pomagamo pri optimizaciji zračenja s prepihom pri na stežaj odprtih oknih.

Več ljudi kot je v prostoru, hitreje se zrak "porabi". Rezultat: Vsebnost CO2 se poveča, koncentracija vseh prisotnih pa se zmanjša. To pa še ni vse: Ko se poveča delež izdihanega zraka, se poveča tudi obremenitev z virusi in bakterijami, kar poveča tveganje za okužbo s povzročitelji bolezni, ki se nahajajo v zraku.

Izbrani izdelki:

   

 

 

Preklopite na LED-sijalke in varčujte z energijo

Merjenje svetilnosti

Razsvetljava prostorov in razsvetljava na delovnem mestu ponujata potencial za nadaljnje ukrepe za varčevanje z energijo. S prehodom s fluorescenčnih ali halogenskih žarnic na sodobno LED-tehnologijo lahko učinkovito zmanjšate nepotrebne stroške električne energije.

Ampak koliko svetlobe pravzaprav potrebujete? To lahko preverite samo z ustreznim merilnikom svetilnosti – tako imenovanim luksmetrom. Če vrednosti ne zadostujejo, je treba poskrbeti za dodatne ukrepe, na primer povečati število in moč sijalk.

 

Izbrani izdelki:

 

   

 

 

Ponovno polnjenje – namesto da jih zavržete

Nadomestitev navadnih baterij s polnilnimi baterijami je trajnostna odločitev, ki prispeva k varčevanju z viri in k zmanjšanju problematičnih odpadkov. Blagovna znamka VOLTCRAFT ima večdesetletne izkušnje z razvojem procesorsko krmiljenih polnilnikov za vse vrste polnilnih baterij.

Sodobne polnilne baterije lahko danes uporabljate na popolnoma enak način kot navadne baterije. Enkrat jih napolnite in jih nato uporabite, kadarkoli jih potrebujete. To omogoča tehnologija Endurence, ki združuje prednosti navadnih baterij (majhno samopraznjenje) s prednostmi polnilnih baterij (vedno možnost ponovnega polnjenja).

Polnilniki za običajne polnilne baterije VOLTCRAFT so primerni za vse tehnologije in velikosti polnilnih baterij. Na voljo je ustrezen polnilnik tudi za gumbne polnilne baterije.

Izbrani izdelki: