O podjetju

Vseeno je, če ste uporabnik, tehnični navdušenec ali domači mojster – obrtno podjetje, razvojni laboratorij ali industrijska stranka: Nudimo domiselne ideje in praktične rešitve za vsako tehnično rabo – 24 ur na dan. Naše izdelke in storitve najdete v naših spletnih trgovinah, v poslovalnicah ali v številnih katalogih. Kompetentno svetovanje in pravi servis sta vključena ...

Večkanalni trgovec za tehniko

Pri Conradu najdete veliko stvari, s katerimi je življenje udobnejše, učinkovitejše in lepše. Kot vir idej za celoten svet tehnike je Conrad inspiracija za vse, ki se v poklicnem ali v zasebnem življenju ukvarjajo s tehniko.
 

Tradicija in napredek

Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1923 v Berlinu, od leta 1946 pa je sedež podjetja v kraju Hirschau. Korak za korakom se je podjetje, ki ga že od vsega začetka vodijo njegovi lastniki, razvilo iz specializiranega podjetja s prodajo elektronskih komponent po pošti v enega izmed vodilnih večkanalnih ponudnikov elektronike in tehnike v Evropi.
 

Povezana zmogljivost – trije prodajni kanal, en koncept uspeha

Vse izdelke in storitve ponujamo na spletu, prek kataloške prodaje oz. prodaje po pošti in v poslovalnicah. To je velika prednost za tehnične stranke, ki lahko kadarkoli nakupujejo na želeni način. S 6 milijoni obiskov na mesec spletna stran www.conrad.de že vrsto let sodi med prvih deset najbolj priljubljenih spletnih trgovin v Nemčiji in je bila že večkrat nagrajena s priznanji. Za poslovne stranke je na voljo lastna spletna trgovina za podjetja na spletnem naslovu www.conrad.biz. V podružnicah po vsej Nemčiji nakupuje več kot 14 milijonov strank. Poleg velikega kataloga, ki izide vsako leto, je za vsako stranko na voljo ustrezen katalog: od profesionalnega kataloga za poslovne stranke z več kot 2.500 stranmi pa do posebnih katalogov za modelarstvo, modelno železnico, avtomobilsko opremo in ostale kategorije. Oktobra 2007 je podjetje Conrad Electronic prejelo panožnega oskarja in je bilo imenovano za „Podjetje s kataloško prodajo leta 2007“. Podjetje je že trikrat prejelo „Spletno zvezdo“, v letu 2010 pa je podjetje Conrad že peto leto zapored postalo zmagovalec po izbiri bralcev „PC Praxis“. Leta 2009 se je podjetje Conrad Electronic uvrstilo na seznam „Blagovne znamke stoletja“.
 

Edinstvena raznolikost izdelkov

Ponudba trenutno vključuje okoli 750.000 izdelkov in se nenehno veča. Od najmanjših SMD-komponent pa vse do računalnikov priznanih blagovnih znamk Conrad nudi fascinantno in kompetentno izbiro izdelkov vodilnih proizvajalcev. Od merilne tehnike ali hišne avtomatizacije, najsodobnejših komunikacijskih tehnologij pa vse do področja modelarstva in modelne železnice. Pomembno vlogo v naši ponudbi pa imajo tudi močne ekskluzivne blagovne znamke, kot so npr. VOLTCRAFT, TOOLCRAFT, C-Control, Reely, Conrad energy itd.
 

Iz bavarske regije Oberpfalz v svet

Eden izmed najsodobnejših komisionirnih in distribucijskih centrov pri evropski kataloški prodaji je Conradov logistični center v kraju Wernberg-Köblitz. Dnevno se v povprečju pošlje 35.000 paketov v več kot 150 držav, na leto pa se odpremi 7,2 milijona pošiljk. Kot mednarodno dejavna podjetniška skupina je Conrad zastopan v številnih evropskih državah z lastnimi hčerinskimi podjetji oz. distribucijskimi partnerji.

Logistični center

Pripravljeni na prihodnost z enim izmed najsodobnejših logističnih centrov v Evropi

 

Conrad se širi in se pri tem opira na svoje številne stranke in enega izmed najsodobnejših logističnih centrov v Evropi. Poleg klasičnih prodajnih kanalov kot sta kataloška prodaja in omrežje poslovalnic, Conrad svojo celotno ponudbo ponuja tudi preko spleta.

Logistični center v kraju Wernberg-Köblitz je visokotehnološki sistem ogromnih dimenzij in velja za enega izmed najsodobnejših distribucijskih sistemov v Evropi.

V dvonadstropni zgradbi, ki je široka 180 metrov in dolga 250 metrov, se na površini 100.000 kvadratnih metrov nahaja popolnoma avtomatsko skladišče visokih regalov z 42.000 mesti za palete in 10 kilometri transportnih poti. Iz tega skladišča se dobavlja blago v vse Conradove poslovalnice, od tod pa poteka tudi dostava poslovnim in zasebnim strankam.

V povprečju zgradbo zapusti 35.000 paketov dnevno, v najbolj udarnih časih pa lahko to število naraste na do 50.000 pošiljk. Če bi te kartone naložili enega na drugega, bi lahko postavili stolp, ki bi bil kar štirikrat višji od vrha Zugspitze, ki je najvišji vrh Nemčije.

Dne 13.11.2014 se je nadgradnja uradno začela uporabljati. V novem, popolnoma avtomatskem skladišču vozi 375 kanalnih vozil, ki imajo s pomočjo 60 dvigalk za kanalna vozila in posode dostop do 200.000 skladiščnih mest. Delo po načelu ''blago do človeka'' je bistveno enostavnejše in učinkovitejše, kar pomeni, da je možno povečanje kapacitet na do 100.000 paketov na dan.

 

Zadovoljstvo strank

Na prvem mestu pri obsegu, varnosti in kakovosti. Naš cilj je izjemno hitra obdelava naročil z maksimalno zanesljivostjo. Pri tem imajo naši zaposleni na voljo najsodobnejše procese in tehnologije.